В Луцьку для незрячих запроваджують озвучування тролейбусних маршрутів (ВІДЕО)

1 15 2 714523 2. незрячих

13 жовтня в рамках проекту «Зробимо Луцьк доступним» у місті впровадили зовнішнє звукове сповіщення на деяких тролейбусних зупинках.

Про це повідомляє репортер ZIK-Стрім Павло Мельничук.

Цей проект почав діяти завдяки співпраці Волинського обласного осередку ВГО людей з інвалідністю зору «Генерація успішної дії» та міської ради.

Метою проекту є адаптація навколишнього середовища до потреб незрячих через використання інноваційних технічних приладів звукового та голосового сповіщення.

«Ми не можемо сказати, що це вирішить на 100% всі питання для незрячих. Ще є питання доріг, світлофорів, які іноді не працюють. Але, все таки, дякуємо, що влада працює і хоча би щось намагається робити для цього», – сказав ініціатор проекту Едуард Поліщук.

На втілення проекту незрячі Луцька чекали два місяці. Наразі невідомо як зовнішнє озвучення працюватиме у маршрутках, адже наразі є проблеми навіть із внутрішнім озвучуванням у цьому транспорті. Міська влада обіцяє підключити зовнішнє голосове озвучування в усіх 42 тролейбусах міста. Наразі ж, за словами Едуарда Поліщука, система працює лише у шести тролейбусах.

«Поки кілька тролейбусів мають зовнішнє озвучування, а далі ми проплатимо і замовимо ще обладнання. Будемо старатися, щоб максимальна кількість тролейбусів були обладнані цією системою», – запевнив міський голова Луцька Микола Романюк.

Разом з тим, всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю зору «Генерація успішної дії» нагадала органам місцевого самоврядування, що встановлення приладів зовнішнього оповіщення є не забаганкою незрячих пасажирів, а реальною необхідністю.

«Про такі проблеми ми не повинні писати. Це повинно відбуватися по-замовчуванню. Я не повинен доводите те, що передбачено в законодавстві – що в маршрутках і тролейбусах повинно бути внутрішнє і зовнішнє оповіщення», – зазначив голова волинського осередку «Генерації успішної дії» Віталій Ткач.

https://www.youtube.com/watch?v=wpkGv0vhHnQ


«ЗІК»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*