Соломія Вітвіцька сіла у інвалідний візок заради соціального експерименту (ВІДЕО)

1 29 4 71452341 2. візку

  1 29 4 71452341 1

27 жовтня ведуча каналу “1+1” Соломія Вітвіцька та співачка та письменниця Ірена Карпа наважилися на незвичайний експеримент, йдеться у сюжеті “ТСН”.

Знаменитості спробували проїхати в інвалідному візку центром Києва, аби перевірити на собі як почуватися людиною з обмеженими можливостями.

Своє інше життя, у візку, Соломія та Ірена починали з Хрещатика. У кожної був свій маршрут. У Соломії та Ірени була єдина умова під час експерименту – не вставати з візка.

Тим часом Карпа долала перешкоди на паралельній вулиці, Богдана Хмельницького. Потрапити до книгарні виявилося не просто, добре, поруч знайшлися сильні чоловіки.

“Важко пересуватися центром Києва. Поки по рівній дорозі, це ще нормально, а в переході – просто нереально. Якщо ти сам, це прямий шлях до самогубства”, – поділилася емоціями Ірена.

Що таке справжня небезпека Соломія відчула в метро, коли спробувала скористатися з’їздом для інвалідів. Навіть у здорової людини він викликає стрес.

Учасниці експерименту зізналися, що столиця зовсім не пристосована для маломобільних людей.

Перепони на наземних і підземних переходах, відсутність пандусів унеможливлюють пересування на візку без сторонньої допомоги. Таку думку підтверджує і паралімпійська чемпіонка Олена Молоданова, яка 20 років їздить на візку.

Організатори проекту розповіли, що увесь відеозвіт за участю героїв проекту вони вже направили до КМДА. Сподіваються, головний архітектор міста знайде час, аби перевірити якщо не на собі, то хоча б за допомогою відзнятого відео, наскільки місто є максимально зручним для всіх.

Кореспондент ТСН Вікторія Дмитренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*