«Українська асоціація інвалідів АТО»: ми допомагаємо, тому що не з чуток знаємо про проблеми ветеранів та інвалідів

1 19 5 i 17081535 4 2. інвалідів ато

1 19 5 i 17081535 1Допомога бійцям та інвалідам АТО на даний час одне з найактуальніших питань. Підтримка воїнів, які захищають нашу країну стала пріоритетною задачею кожного, кому не байдужа доля України.

Однією з організацій, що підтримує поранених бійців є “Українська асоціація інвалідів АТО”. Вона надає комплексну допомогу бійцям, які під час проведення АТО отримали інвалідність.

• Коли саме та з якою метою була створена асоціація?

Організація офіційно створена у липні 2015, але основна команда була сформована ще весною.

• Розкажіть про основну діяльність організації.

Основна діяльність організації полягає в допомозі ветеранам АТО, які отримали інвалідність у ході проведення бойових завдань. Ми здійснюємо соціальні адаптації, психологічну реабілітацію, допомагаємо з працевлаштуванням та перенавчанням, допомагаємо з вирішенням юридичних питань, організовуємо дозвілля.

• Хто є головою? Які особливості координації діяльності організації?

Голова організації Тріскач Сергій Миколайович. Засновниками асоціації є люди, що пройшли Майдан, а потім пішли на війну у складі добровольчих батальйонів. Тобто, заснували ті люди які не з чуток знають про проблеми ветеранів та інвалідів. Ніяких особливостей у координації ми не маємо.

• Які проекти, Ви організовуєте? Що вже вдалося реалізувати?

Зараз ми працюємо над великим проектом – ми допомагаємо учасниками АТО оформлювати статус УБД. Зазвичай з цим виникає найбільше труднощів.

Окрім цього ми співпрацюємо з київської міською спілкою ветеранів АТО та Державним департаментом соціального захисту населення міста Києва – у програмі з перенавчання та навчання ветеранів АТО.

Наша організація спільно з волонтерською ініціативою «Повернись живим» працює над проектом з забезпечення прифронтових лікарень, у жовтій зоні. Ми допомагаємо хірургічним інструментарієм, апаратами зовнішньої фіксації, медичним обладнанням та ліками.

Також, намагаємось регулярно вивозити хлопців на різні заходи: кіно, концерти, риболовля, футбол та ін.

Працюємо над розробкою всеукраїнського проекту комплексної реабілітації ветеранів АТО з соціальної адаптації та психологічної реабілітації та працюємо над створенням спортивної баскетбольної команди ветеранів-інвалідів АТО.

• Кого Ви долучаєте до своїх проектів?

Ми співпрацюємо з «Юридичною сотнею», «Спілкою Учасників, Ветеранів, Інвалідів АТО та бойових дій – СувіАТО», «Товариством ветеранів АТО» «Київської міською спілкою ветеранів АТО», фондами «Єдність побратимів», «Ескадрони добра» та «Мова добра», Державною службою у справах ветеранів АТО, Державним управлінням соціального захисту населення міста Києва, Міністерством соціальної політики, волонтерами та керівництвом військових шпиталів Києва, волонтерською ініціативою «Повернись живим» та ін. Окрім цього ми залучаємо до співпраці бізнесменів, які допомагають з організацією заходів.

• На які області поширена Ваша діяльність, на всю України чи на якісь окремо?

Представництва нашої організації відкриті та активно працюють у 16 областях України, а саме у Дніпропетровській, Кіровоградській, Львівській, Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківський, Херсонській, Чернігівській, Чернівецькій. Головний офіс знаходиться в Києві. У майбутньому ми хочемо бути представлені у всіх 24 областях.

1 19 5 i 17081535 2

1 19 5 i 17081535 3

1 19 5 i 17081535 4

1 19 5 i 17081535 5

1 19 5 i 17081535 6

ВСI НОВИНИ – Новини Житомира

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*