Влада Франківська не може відкрити атобусні маршрути для довезення людей з особливими потребами

Міська влада не має змоги виконати вказівку облдержадміністрації про відкриття автобусних маршрутів для довезення людей з особливими потребами до обласного бюро медико-соціальної експертизи, бо приватні перевізники відмовляються їх обслуговувати.

Про це повідомив начальник відділу транспорту і телекомунікацій департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Юрій Маджуга.

За його словами, міськвиконком ще у минулому році розробив два автобусні маршрути № 40 «Автостанція №2 – вул. Шухевичів» та № 50 «м-н «Каскад» – Аеропорт», які мали пролягати вулицею Шухевичів і забезпечити транспортне сполучення з МСЕК на вулиці Переяславській, інформує газета “ЗК”.

«На цих маршрутах мали працювати вісім автобусів. Ми неодноразово оголошували конкурси на їх обслуговування, але приватні перевізники не брали у них участі», – пояснив Ю.Маджуга.

Крім того, він зазначив, що організувати маршрут до самого МСЕКу нема змоги, бо вулиця Переяславська тупикова і там нема місця для розвороту автобусів.

На думку Ю.Маджуги, спецрейси до МСЕКу взагалі би мав виконувати спеціальний соціальний транспорт, пристосований для перевезення осіб з особливими потребами.

firtka.if.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*