Розвиток вищої та професійної освіти для осіб з інвалідністю потребує державної підтримки, – Олексій Журавко

1 21 zhuravko shevcov 2. інвалідністю, інвалідів

1 21 zhuravko shevcov 1

17 жовтня 2013 року відбулася робоча зустріч Урядового уповноваженого з прав інвалідів Олексія Журавка з президентом Всеукраїнської громадської організації «Наукове товариство інвалідів «Інститут соціальної політики», доктором педагогічних наук, професором, завідувачем кафедри ортопедагогіки та реабілітології Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова Андрієм Шевцовим. Вони обговорили можливості отримання вищої освіти особами з інвалідністю, зокрема перспективи розвитку системи дистанційної освіти.

Андрій Шевцов, як науковий керівник всеукраїнського науково-педагогічного експерименту «Організація інтегрованого навчання осіб з особливими освітніми потребами у вищих навчальних закладах» повідомив Урядовому уповноваженому з прав інвалідів про хід впровадження інтегрованого навчання студентів з обмеженнями життєдіяльності у вищих навчальних закладах.

Під час розмови Олексій Журавко наголосив на необхідності контролю над дотриманням прав інвалідів у здобутті якісної вищої освіти у навчальних закладах України незалежно від форм власності та підпорядкування.

«Доступ людей з особливими потребами до освіти є їх законним правом, яке не може бути порушено через вади здоров’я або неможливістю дістатися до місця навчання. Аби не позбавити інвалідів права на якісну освіту, ми повинні розглядати різні форми навчання інвалідів, впроваджуючи новітні методики та технології. Наприклад, через дистанційне навчання люди з інвалідністю реально можуть долучитися до освітнього процесу», – зазначив Олексій Журавко.

У ході зустрічі також йшлося про необхідність державної підтримки розвитку вищої та професійної освіти для осіб з інвалідністю, як вагомого чинника їх реабілітації та соціалізації в умовах інформаційного суспільства.

zhuravko.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*