Екс-скакун вороний Мавр знайшов себе в лікуванні дітей

1 08 82db3d3000734ed6e844b 2. іпотерапії

1 08 82db3d3000734ed6e844b 1Неодноразовий переможець кінних змагань вороний жеребець Мавр знайшов застосування в іпотерапії, яку почав практикувати екопарк, створений поблизу Харкова за ініціативою міжнародного добродійного фонду.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступник директора фонду Юлія Павіченко.

“Мавр з літа пройшов особливу підготовку, він не боїться дітей, і, в свою чергу, діти його не бояться. Він дивний кінь, благодушний, слухняний, знає всі команди лікаря-іпотерапевта і його асистента, ходить обережно, прислухаючись до дитини, яку везе на спині. Якщо маля заплакало, Мавр стане, та ще і голову оберне до дитини, мовляв, не бійся, я з тобою. Недаремно сеанси іпотерапії, які проводяться двічі в день, розписані на два місяці вперед, а юних пацієнтів привозять зі всієї України”, – зазначила Юлія Павіченко.

Мавра, розповіла вона, доправили до Харкова з Сумської області, причому заводчик, дізнавшись, для яких цілей використовуватиметься ветеран конкуру, поступився значною знижкою.

“Адаптивна верхова їзда або, як її ще називають, іпотерапія укріплює організм людини. Особливо вона показана дітям з діагнозом ДЦП, аутизмом, неврологічними порушеннями. Торік тільки в Харківській області на обліку у лікарів перебувало більш як 25 тисяч дітей з такою патологією, тому важливість іпотерапії, а у нас вона безкоштовна, сумнівів не викликає”, – пояснила Юлія Павіченко.

За її словами, спеціально для іпотерапії на кошти фонду побудований манеж радіусом 18 метрів і влаштована кімната відпочинку для батьків і дітей.

“У нас діти можуть спілкуватися з тваринами контактного зоопарку, що діє в екопарку: козами, віслюками, свійською птицею, кроликами, поросятами, не кажучи вже про собак і кішок, що також укріплює нервову систему дитини”, – додала Юлія.

Вона зазначила, що нещодавно екопарк придбав ще двох коней для іпотерапії, щоб, як задумали, на рік лікувати щонайменше три тисячі дітей.

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*