У Луцьку відслужили соціальну літургію

1 24 3 image 2. причастя

1 24 3 image 1

20 березня у стінах Волинського обласного центру реабілітації інвалідів дитинства «Джерело життя» Божественну Літургію для вірян з особливими потребами, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, звершив клірик храму Всіх святих Землі Волинської УПЦ Луцька священик Андрій Нікітіч.

У дні Великого посту православні вірні приступають до святих Таїнств Сповіді і Причастя, щоб гідно зустріти свято Воскресіння Христового – Пасху. Цю духовну потребу мають усі віруючі люди, отож і ті, які в силу обставин обмежені у своїх фізичних можливостях. Для того, щоб полегшити таким вірянам умови перебування в ці дні у храмах, до яких у дні Великого посту зазвичай приходить багато людей, та зробити можливим посповідатись та прийняти Святі Христові Тайни «на дому» для тих, хто обмежений у пересуванні, Волинська єпархія вже не перший рік практикує служіння соціальних Літургій для цієї категорії прихожан.

«Сьогодні благодать Святого Духа зібрала нас усіх тут. Щиро вітаю вас із Причастям Святих Христових Таїн. Причастя – це особливий момент, коли людина має можливість з’єднатись із своїм Творцем. Кожне Причастя освячує наші душі і тіла, щоб ми, освятившись, далі йшли шляхом подвигу нашого християнського життя», – сказав, у своєму пастирському слові до підопічних центру отець Андрій Нікітіч.

Самі підопічні визнають, що віра у Бога дійсно надає їм сил жити і радіти як духовно, так і радостям повсякденного життя. «Віра робить мене щасливою, і надає сил жити. Можна бути фізично здоровим, але не мати того щастя в житті, яке дає віра», – зауважила підопічна центру Тетяна Симінська.

Працівники та підопічні центру «Джерело життя» також висловили щиру вдячність митрополиту Волинському і Луцькому Ніфонту за те, що ось вже не перший рік вони мають можливість молитись і приступати до святих таїнств Сповіді і Причастя під час таких соціальних Літургій.

«Волинська правда» +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*