Отримали “сертифікат” компетентності

1 18 4 13382011 news bigpic. особливими потребами

Миколаїв. В Центральному, Заводському та Жовтневому районних центрах зайнятості представники ТзОВ «Територія бізнесу» та «Вектор успіху» провели цикл семінарів-тренінгів для роботодавців на тему: «Створення позитивного соціально – психологічного клімату в колективі, де працюють люди з особливими потребами».

Семінари проводилися з метою сприяння підвищенню рівня практичної освіти роботодавців, формуванню інноваційних підходів до здійснення ними господарської діяльності, а також виховання соціальної відповідальності роботодавців перед найманими працівниками, в тому числі толерантного відношення роботодавців до працівників–інвалідів. Під час заходів застосувались елементи тренінгу, практичні заняття та ділові ігри при активній участі присутніх роботодавців.

Присутні обговорювали проблеми людей з особливими потребами, що виникають у трудовому колективі, та шляхи їх адаптації на робочому місці. Роботодавці ознайомились з вимогами та рекомендаціями щодо організації робочих місць та забезпечення доступності інфраструктури, особливостями співпраці та спілкування з інвалідами, отримали рекомендації щодо створення позитивного психологічного клімату з поетапним його формуванням у колективі, в якому працюють інваліди.

Учасники зустрічі провели дискусію стосовно актуальних питань працевлаштування інвалідів. Зазначалось, що тренінги допомогли з’ясувати як оптимально досягти більш високих результатів у формуванні ефективної взаємодії людей в команді, яка є основною складовою успіху організації, а також усвідомити, що адаптація персоналу з особливими потребами на робочому місці є необхідною ланкою кадрового менеджменту.

На завершення занять роботодавців отримали відповідні сертифікати.

За матеріалами Центрального, Заводського, Жовтневого РЦЗ

Миколаївський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*