Уряд схвалив призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їхніх тренерів

1 08 7 kmu 2. паралимпийских, дефлімпійських

3 серпня Кабінет Міністрів України схвалив проекту Указу Президента України «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів».

Указом передбачено 250 стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів.

Шляхом конкурсного відбору на призначення стипендій Президента Мінмолодьспортом висунуто 171 спортсмена-інваліда та їх тренерів, які посіли перше – третє місце на ХХІІ Дефлімпійських іграх та чемпіонатах світу 2013 року.

Реалізація Указу стимулюватиме спортсменів та тренерів до успішних виступів на міжнародній спортивній арені, мотивуватиме на досягнення високих результатів та сприятиме розвитку спорту інвалідів в Україні.

Для реалізації зазначеного проекту Указу з Державного бюджету України щомісяця виділятиметься 2млн 61 тис.грн., в рік ця сума складатиме 24 млн 732 тис.грн.

Довідково:

Стипендії призначаються у розмірі:

ХХІІ Дефлімпійські ігри:

15 тисяч гривень за перше місце,

12 тисяч гривень за друге місце та

10 тисяч гривень за третє місце,

Чемпіонат світу:

12 тисяч гривень за перше місце,

9 тисяч гривень за друге місце та

7 тисяч гривень за третє місце.

Виплата здійснюється щомісяця протягом одного року.

Мiнiстерство молоді та спорту України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*