Тренінг, як досвід від Олени Скрипко

1 11 3 21028 1 2. інвалідністю

1 11 3 21028 16 листопада в приміщенні міської психолого-медико-педагогічної консультації (вул. Жовтневої Революції, 18-а) відбувся тренінг для Кіровоградських вчителів, які навчають дітей з інвалідністю.

Олена Скрипко – керівник Київської МГО «Дельфін», психолог, педагог-дефектолог, член Всеукраїнської організації Національної Асамблеї Інвалідів України розповіла про актуальність проблеми психокорекційної роботи з сім’єю і з дитиною через сім’ю, для чого необхідна спеціальна підготовка психологів, дефектологів і соціальних педагогів, взаємовідносини, що складаються на ПМПК між членами комісії та мамою дитини з інвалідністю. Безсумнівно, матері необхідно знати результати кваліфікованого аналізу стану дитини, її можливості в плані виховання і навчання. Необхідність морально підтримувати родини, які мають дитину з інвалідністю, вміння розуміти їхні проблеми. Цілком можлива організація радіо- і телепередач, видання невеликих інформаційних матеріалів типу пам’яток, буклетів. Робота, яка систематично буде проводитись в цьому напрямку, безсумнівно, принесе позитивні результати.

1 11 3 21029 2Також в рамках національної комунікаційної компанії “Діти як діти” 7 листопада відбувся дуже цікавий та позитивний тренінг для батьків дітей з інвалідністю Кіровоградської обласної громадської організації матерів дітей-інвалідів та інвалідів “Серце матері” “Я +Я”, який провела Олена Скрипко. Під час тренінгу психолог навчала матерів як зміцнювати свою самооцінку, посилювати свій внутрішній ресурс, знайомитись зі своєю глибинною силою, виявляти приховані ресурси і з’єднуватись з ними. Тренінг пройшов на високому рівні, де було дуже багато цінної та практичної інформації, а так само гумору!

1 11 3 21030 3Організатори Кіровоградська обласна громадська організація матерів дітей-інвалідів та інвалідів “Серце матері” та завідувач Кіровоградської міської психолого-медико-педагогічної консультації Олена Дорошенко щиро дякували пані Олені за чудову подачу безцінної інформації, яка так необхідна нашім вчителям та батькам особливих дітей.

Людмила Шукрута, ГО «Серце матері»

“весь Кіровоград”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*