Польські педагоги відвідали Харківський навчально-виховний комплекс ім. В.Г.Короленка

1 08 4 24291 2. закладу

1 08 4 24291 1З 2 по 5 грудня до Міжнародного дня інвалідів на базі Харківського спеціального навчально-виховного комплексу ім. В.Г.Короленка відбулася зустріч з вчителями Познанської спеціальної школи для сліпих дітей (сел. Овінська, Республіка Польща) та Міжнародного благодійного фонду «АріАрі» (Республіка Польща). Гості ознайомилися з навчальною та матеріально-технічною базою закладу, відвідали музей історії школи. Цікавим для польських педагогів був концерт-вітання, організований творчими колективами закладу.

У рамках зустрічі був проведений круглий стіл спільно з представниками Харківських громадських організацій, Центру реабілітації молодих інвалідів та членів їх сімей «Право вибору», випускниками закладу з проблем працевлаштування та інтеграції людей з вадами зору у сучасне суспільство.

5 грудня у НВК пройшов психолого-педагогічний семінар за участю польських тифлопедагогів та педагогів закладу. На семінарі були проведені майстер-класи з історії тифлографіки (Марек Якобовськи) та навчання орієнтації в просторі незрячих дітей (Аліна Таклюдер). В рамках семінару також відбулась зустріч з працівниками дошкільного підрозділу НВК.

За підсумками зустрічі розроблено основні напрямки подальшої співпраці з польськими колегами.

Харківська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*