В Ірпені обговорили проект майбутнього дитячого центру

1 10 1 v irpeni obgovorili proekt maybutnogo dityachogo centru 2. діти

1 10 1 v irpeni obgovorili proekt maybutnogo dityachogo centru 1Нещодавно в Ірпені відбулося обговорення проекту майбутнього дитячого центру, в якому зможуть займатися разом як здорові діти, так і діти з обмеженими можливостями. Ініціатором заходу виступила заступник Ірпінського міського голови А. Попсуй. Графічні зображення планування й можливого наповнення приміщення центру представив на розсуд присутніх архітектор Ігор Юрчак. У обговоренні взяли участь педагоги, фахівці, які працюють з дітьми-інвалідами та батьки таких дітей.

Учасники говорили про те, що це буде центр для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, де малюки і школярі набуватимуть різноманітних вмінь і навичок, в тому числі й творчих. Для дітей-інвалідів новий заклад має стати центром соціалізації.

У вихованні дитини з особливими потребами виникає чимало проблем. І дуже часто батьки сам-на-сам залишаються у їх вирішенні. Сьогодні в місті немає жодного виховного чи навчального закладу для таких дітей.

Батьки говорили про те, що їхнім дітям потрібне навчання, обговорювали основні вимоги до центру. Тут варто насамперед потурбуватися про медичний персонал, логопеда-дефектолога, оснащення самого приміщення центру для створення умов доступності й комфорту.

У ході обговорення було озвучено ряд пропозицій щодо структури центру та прийнято рішення про створення робочої групи з метою напрацювання методики роботи центру.

Офіційний сайт Київської Обласної Ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*