На Львівщині стане більш доступним лікування методом діалізу

1 19 4 21638770 2. діалізу

На Львівщині реалізовуватиметься Регіональна програма надання медичної допомоги особам, які страждають від захворювання нирок. За таке рішення обласні депутати проголосували 17 лютого під час засідання сесії Львівської обласної ради.

Завдяки цій програмі стане можливим підвищити доступність лікування методом діалізу і, відповідно, врятувати життя більшій кількості пацієнтів.

Також завдяки заходам, які передбачені даною Програмою, покращиться якість надання замісної ниркової терапії, що дозволить забезпечити відповідну медичну і соціальну реабілітацію хворих з хронічною хворобою нирок. Програмою передбачено покращення матеріально-технічної бази відділення хронічного гемодіалізу Львівської ОКЛ і амбулаторних відділень хронічного гемодіалізу у містах Червонограді і Дрогобичі. Створення філії у Новояворівську.

Окрім цього, на Львівщині вдосконалять проведення діалізної терапії, збільшення доступності лікування методом діалізу.

Також передбачено широке застосування екстракорпоральних методів у комплексній терапії гострої патології.

Варто додати, що розробник Програми та головний розпорядник бюджетних коштів – департамент охорони здоров’я ЛОДА.

Довідка:

Впродовж останнього десятиріччя у Львівській області, як і в цілому в Україні, спостерігається значне зростання рівня ниркових захворювань. Станом на 1 cічня 2014 р. майже 1,2 млн. жителів України потребували нефрологічної допомоги.

Прес-служба ОДА

Львівська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*