Необхідними протезами держава забезпечила лише кожного шостого бійця-інваліда

1 13 5 41235. протезування

На сьогодні за кошти держави протезування отримали лише 30 бійців АТО, однак загалом до органів соціального захисту з потребою у протезуванні звернулися 174 бійці. Про це УНН повідомив в.о. завідуючого юридичного сектору держслужби у справах ветеранів війни та учасників Антитерористичної операції Олександр Мусійчук під час прямої телефонної лінії КМУ.

“Дивіться, на сьогодні службою здійснюється щотижневий моніторинг учасників Антитерористичної операції, які потребують забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, в тому числі, протезуванням. Наразі, 174 бійці звернулися до органів соціального захисту за протезуванням, 30 з яких вже пропротезувалися в Україні за рахунок коштів державного бюджету”, — сказав він.

Крім того, за словами О.Мосійчука, держава додатково виділила 150 млн грн для протезування українських бійців за кордоном.

“На сьогодні державою передбачена ще нова бюджетна програма, на яку виділено 150 мільйонів гривен для протезування за кордоном виробами підвищеної функціональності за технологіями, які відсутні в Україні. Але одразу бійця не можна протезувати за кордоном, тому що йому потрібно пройти ще лікування в госпіталях. На сьогодні відбувається процедура, яка допоможе допомогти цим постраждалим особам за кордоном, насамперед це Німеччина, Австрія, Італія і так далі”, — пояснив він.

Юлія Сімакова

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*