Новий львівський автобус – інвалідам

1 02 2 DSC 8980 1 2. особливими потребами

1 02 2 DSC 8980 1

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка урочисто передав представникам Донецької обласної організації інвалідів автобус, спеціально обладнаний для людей з особливими потребами, який виготовили на Львівському ВАТ “Укравтобуспром”.

Зазначимо, що автобуси ІІ-го (міжміські) та ІІІ-го (далекого прямування) класів ТУР А407 виробництва ВАТ «Укравтобуспром» розпочав випускати у 2012 р. Попри кращу паливну економічність (нормативно на 2 л/100 км у порівнянні з існуючими аналогами в Україні) ТУР А407 вигідно відрізняється також збільшеною кількістю пасажирських сидінь – до 33, більш ніж вдвічі збільшеним (у порівнянні до аналогів Еталон А079.24, Богдан, А092/093, ЗАЗ 07А) об’ємом багажників – 4 м куб. (плюс багажні полиці у салоні). У варіанті ІІ-класу – включно з дозволеними стоячими пасажирами загальна пасажиромісткість – 40 осіб. Запасне колесо для зручності переміщено з-під днища кузова у технологічний бічний відсік (спільно з інструментальним ящиком). Автономна система (WEBASTO) обігріву салону (конверторного або вентиляційно-радіаторного типу), включно передпусковий прогрів двигуна.

Вартість означеного автобуса становить 980 тис. грн., його виготовили за бюджетні кошти. Транспортний засіб адаптований для перевезення інвалідів-візочників, а також групи осіб з особливими потребами. Окрім цього, автобус може перевозити й школярів. За словами львівського губернатора, на сьогодні це взірцевий транспортний засіб, який допоможе людям з особливими потребами відчувати себе комфортно.

«Надзвичайно важливо, що автобус, який зроблений на західній Україні допомагатиме людям, які живуть на Сході. Це вкотре доводить, що українці сьогодні єдині у прагненні до волі та добробуту», – зазначив підчас зустрічі з неповносправними мешканцями Краматорська очільник Львівщини.

1 02 2 DSC 8988 2

1 02 2 DSC 9004 3

Ігор Галущак

Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*