В Кіровограді розказали як покращити підходи до роботи з дітьми з аутизмом

1 13 3 12996553881 2. аутизм

13 березня в Кіровограді відбувся семінар «Проблеми та досягнення в сфері аутизму в світі і Україні» в рамках регіонального туру Консула провідної європейської асоціації «Аутизм Європа» Інни Сергієнко.

Консул «Аутизм Європа» Інна Сергієнко звернула увагу на проблему адаптації дітей з аутизмом до реалій навколишнього світу – як інтегрувати таку дитину, вибрати для неї правильну активність, підібрати корисні заняття, підходи, перетворити ігри, творчість та спілкування на терапію. Говорили також про актуальні питання сфери – від ранньої діагностики розладу до залучення особливих дітей до навчального процесу.

«Дитину з аутизмом потрібно лікувати не медикаментами, а саме соціальним розвитком – інтеграцією такої особистості в суспільство, спілкуванням з іншими дітьми, – говорить директор Комунального закладу «Центр соціальної реабілітації (денного перебування) дітей-інвалідів Кіровської районної у м. Кіровограді ради» Анна Заботкіна. – Але існує й інша проблема – спеціалісти іноді не знають, як працювати з такими дітьми, як реагувати на деякі ситуації, не вміють оцінити ступінь розладу і тому ми дуже спраглі до прикладної інформації для наших спеціалістів».

Ще одним надбанням семінару став світовий досвід боротьби з проблемою аутизму, яким Консул поділилась зі слухачами. Таким чином, спеціалісти та батьки Кіровограду зможуть використати отримані знання в майбутньому для покращення ситуації з аутизмом в регіоні.

«Переваги міжнародних організацій в тому, що вони надають безцінну можливість обмінюватися досвідом, а функції Консула передати і поширити цю інформацію в своїй країні. Тому я намагаюся якомога доступніше донести до спеціалістів та батьків дітей з аутизмом дієві практики щодо адаптації дітей з аутизмом до навколишнього середовища, – говорить Консул «Аутизм Європа» Інна Сергієнко. – Це основа в роботі з такими дітками, оскільки їх потрібно вчити спочатку елементарного – бути уважними, вміти слухати, бути більш посидючими, реагувати на прохання – щоб в результаті вони могли навчатися читати, рахувати,спілкуватися з іншими».

Семінар по аутизму в Кіровограді – дванадцятий в регіональному турі Консула «Аутизм Європа» Інни Сергієнко, яка отримала міжнародну нагороду від INAP 2014 (Naturally Autistic People Awards) в номінації Community Mentor (Наставник спільноти).

“весь Кіровоград”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*