В навчальних закладах введуть виховну годину щодо відношення до людей з особливими потребами

1 28 IMG 2346. людей

18 березня на засіданні постійної комісії Київради з питань освіти, науки та політики підтримано проект рішення стосовно підвищення громадянської культури до людей з особливими потребами.

Проектом рішення передбачено не тільки проведення в навчальних закладах виховних годин на тему толерантності до осіб з обмеженими можливостями, а й висвітлення в друкованих ЗМІ та теле-, радіопрограмах відповідної інформації. Як було зазначено членами комісії: «Це не тільки підвищить культуру громадян, а й також ми станемо ще на крок більше до євроінтеграції».

Незважаючи на законодавче закріплення рівних прав та можливостей інвалідів існують багаточисельні факти негативного та упередженого ставлення до людей з обмеженими психофізичними можливостями. Зазначений фактор створює певний дискомфорт в суспільстві, призводить до образи честі та гідності таких осіб, а також обмеження їх особистих прав і свобод.

Комісією було одноголосно підтримано проект рішення та надано профільному Департаменту доручення щодо його доопрацювання.

Прес-служба Київської міської ради

Київська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*