Діти з обмеженими фізичними можливостями зі Сходу України відпочивали та вчилися долати стресові ситуації

1 09 6 871245 2. обмеженими фізичними можливостями

1 09 6 871245 1Цьогоріч саме на це була спрямована робота Луганського обласного учбово-адаптаційного табору «Формування лідерських якостей для підлітків та молоді з обмеженими фізичними можливостями», який працював в Києві з 2 по 5 червня.

Організаторами учбово-адаптаційного табору виступає управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації та Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями.

В роботі табору взяли участь близько 60 осіб. Це діти та молодь з обмеженими фізичними можливостями, групи ризику, вимушені переселенці. Крім цього, до заходів, які проводились у таборі, кожного дня додатково долучалися дітлахи та молодь з проблемами здоров’я з Луганської та Донецької областей, їх родини, супроводжуючі, які вимушено залишивши рідні міста мають надзвичайну потребу в психологічній та правовій допомозі, в адаптаційних та реабілітаційних програмах.

Відкрили табір в прекрасних природних умовах, які відповідають нормам ДБН і є сприятливими для людей, які мають різні категорії захворювань.

Талановиті номери артистів запам’ятовувалися оригінальністю, щирістю та охоплювали всі жанри мистецтва. Вірші, дитячі гуморески, хореографічні постановки, пісні готували до свята і діти, і молодь, а справжнім сюрпризом для глядачів стали виступи професіоналів, майстрів своєї справи. Серед спеціальних гостей: учасниця проекту «Х-фактор», талант – шоу «Україна має талант» – Вікторія Морозова, триразові чемпіони України, чемпіони кубку Континентів, віце-чемпіони світу з бальних танців на візках – Кернічні Володимир та Сніжана; лауреат Національного Сорочинського Ярмарку, дипломант фестивалю – конкурсу «Дрибенські торжки» – Тетяна Мануйлова; представники музичного напрямку BeatBox Guitar – група «Flying Swan» – Сергій Летучій та Олексій Лебідь.

Всі заходи спрямовані на подолання посттравматичних та стресових ситуації для даної категорії дітей та молоді, їх родини, які опинилися в складних життєвих умовах, зазнали трагедій, пов’язаних з військовими подіями на Сході України.

Для юних мешканців табору проводились майстер класи з гончарства, ліпки, вироблення оберегу. Діти мали можливість відвідати зоопарк, екскурсійні програми, прослухали психолого-педагогічні та соціально – правові консультації та побували на концерті групи «Flying Swan».

Особливою радістю для всіх присутніх стала участь в соціокультурній концертній програмі «Сонячне коло» до якої додатково долучилися діти та молодь зі Сходу України, міста Київ, Полтавської та Київської областей.

Ведучою програми стала чемпіонка України по карате на візках в категорії «Ката», Чемпіонка Світу, срібна призерка чемпіонату Європи – Уляна Смирнова.

На думку молоді та батьків, цьогорічний табір тільки підтвердив сталу думку про те, що подібні заходи необхідні, важливі для розвитку, віри у власні сили, відчуття себе повноцінною людиною з правами, свободами, мріями, такими самими, як у інших. Окремо було зауважено, що в сьогоднішній складній ситуації в України, участь у таборі сприяла покращенню психологічного стану, соціальній адаптації та реабілітації дітей, молоді з інвалідністю та їх родинам.

Нагадаємо, даний захід є традиційним і проходив протягом 5 років в літньо-осінній період, в архітектурно доступних місцях, пристосованих під потреби людей з інвалідністю. Виключенням став лише минулий рік, у зв’язку важкою ситуацією на Сході України.

Офіційний сайт управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*