Провідні офтальмологи обговорять у Львові проблеми дитячої сліпоти

1 17 5 detskiy-oftalmolog 2. сліпоти

У Львові 18-19 червня в рамках реалізації програми Всесвітньої організації охорони здоров’я із запобігання сліпоти у дітей «Зір 2020» відбудеться VI Науково-практична конференція «Медична і медико-педагогічна реабілітація дітей з аномаліями рефракції та захворюваннями окорухового апарату». У заході візьмуть участь провідні вітчизняні та іноземні офтальмологи.

Про це повідомили організатори конференції, яка проходитиме у бізнес-центрі спортивного комплексу «Арена Львів» (вул. Стрийська, 199).

«Профілактика дитячої сліпоти є одним із пріоритетів сучасної охорони здоров’я у всьому світі, адже більш ніж у 50% випадків незрячість у дітей підлягає профілактиці або виліковуванню», – йдеться у повідомленні.

З огляду на це учасники міжнародної конференції обговорюватимуть у Львові широкий спектр питань, зокрема – нові методи діагностики та лікування дітей із вадами зору, актуальні проблеми дитячої слабкозорості та сліпоти в Україні тощо. Також провідні офтальмологи країни запропонують реальні механізми удосконалення діяльності систем охорони здоров’я, освіти, неурядових організацій, завданням яких є насамперед профілактика, збереження та зміцнення здоров’я дітей, а також реабілітація та адаптація до соціуму дітей із вадами зору.

Під час конференції, яка розпочнеться 18 червня о 9.30, відбудеться благодійний ярмарок «Бачити серцем», а також проходитиме виставка «Проблеми діагностики, обстеження та комплексного лікування в офтальмології».

З програмою конференції можна ознайомитися на сайті Асоціації дитячих офтальмологів

Довідка.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку кількість сліпих у світі зростає на 1 мільйон осіб, кожні п’ять секунд втрачає зір одна доросла людина, кожну хвилину – одна дитина

Щороку в школах України фіксується близько 400 тисяч вперше виявлених випадків захворювань очей

В Україні працює шість шкіл-інтернатів для сліпих та слабкозорих дітей.

IA ZIK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*