Карітас створює групи самодопомоги для підтримки неповносправних у районах (ФОТО)

1 27 1 unnamed4-e1437748446288 1 2. карітас

Івано-Франківський Карітас з 2007 року активно підтримує ініціативні групи батьків, які виховують дітей з особливими потребами, та залучає їх до різноманітних програм соціально-психологічної реабілітації. Нещодавно зустріч працівників Карітасу з неповносправною молоддю та їхніми батьками відбулась у Рожнятові.

1 27 1 unnamed4-e1437748446288 1

Зустріч мала ознайомлювальний характер. Працівники «Карітасу» представили роботу груп самодопомоги, які підтримує БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» в Богородчанському, Галицькому та Коломийському районах за підтримки проекту Карітасу єпархії Фульда і «Акції Людини».

Метою зустрічі було зібрати інформацію та оцінити потреби сімей, що виховують дітей-інвалідів, а також обговорити можливості створення групи самодопомоги для батьків і дітей в Рожнятівському районі на базі парафії Різдва Христового (смт. Рожнятів). Під час організаційної зустрічі відбувся конструктивний діалог, присутні розглянули ряд цікавих пропозиції щодо втілення плану роботи в Рожнятівському районі.

«Батьки мають хотіти організовуватись, а тому, такі зустрічі стануть першим імпульсом для досягнення бажаного результату», – каже о.Василь Пастух

Результатом зустрічі стало рішення створити ініціативну групу самодопомоги, а в подальшому громадську організацію в смт. Рожнятові та провести зустріч в наступному місяці.

1 27 1 unnamed-22-e1437748467798 2

Така ж зустріч відбулась 22 липня за сприяння отця Миколи Крушеця на базі парафії Святого Андрія Первозванного у Калуші.

У зв’язку із розширенням мережі ініціативних груп самодопомоги в районах, працівники «Карітасу» ознайомили присутніх з умовами конкурсу «На кращу назву і логотип мережі ініціативних батьківських груп, центрів соціальної інтеграції людей з особливими потребами в Івано-Франківській області».

1 27 1 unnamed-16-e1437748487993 3

Захід відбувся в рамках проекту «Створення базових структур самодопомоги в Івано-Франківській області» завдяки фінансовій підтримці Карітасу єпархії Фульда та «Акції Людина» (Німеччина)

«Репортер»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*