Мистецтво особливих (ВІДЕО)

1 04 1 249352224785 2. гуртка

Інвалідний візок чи сліпота – не вирок. Із фізичними вадами можна стати успішним актором і, навіть, їздити на гастролі. У Черкасах ось вже 5 років як існує театральний гурток під назвою «Натхнення». Всі його учасники – люди з особливими потребами. Попри труднощі, вони щодня відшліфовують свої акторські вміння і мріють про велику сцену.

На мить забути про хвороби, вжитися в образ героя-коханця чи вишуканої леді – для цих людей театр не просто захоплення, а панацея для душі.

Ірина прикута до інвалідного візка з дитинства. Дівчина не прощалася з мрією стати актрисою. Власне саме Ірина стала фундатором черкаського театрального гуртка для інвалідів.

Заняття у гуртку додали впевненості у собі, зізнається Анна Деркач. Дівчина вже не соромиться незнайомих людей і залюбки розповідає про своє хобі.

Вже 5-й рік учасники гуртка опановують акторське мистецтво, вокал і хореографію. Танці даються людям із вадами особливо важко, але вони не здаються.

Допомагає акторам керівник театрального гуртка Олена Танасевич. Викладач переконана: для її вихованців такі заняття – найкраща реабілітація.

Кістяк театральної групи складається із 10 осіб. Старожили вже навіть на гастролі із виставами їздили. Станіслав пригадує як із колегами підкорював сцену Дніпропетровська і Запоріжжя.

Цей кабінет і є студією театралів. Але власних реквізитів чи інструментів для репетицій – особливі актори не мають. А ще вони мріють про комп’ютер для занять.

Учасники гуртка сподівалися виграти грант черкаського громадського бюджету, на проведення фестивалю для молоді з інвалідністю «Театр без меж». Але їхню ідею не підтримали черкащани. Тепер акторам залишається сподіватися на благодійників, які зможуть вирішити їхні проблеми хоча б із закупівлею необхідного.


ЧЕРКАСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*