Є бажання працювати – буде і робота

04 2 30249 2. центру зайнятості

  1 04 2 30249 1Людям з інвалідністю в сучасних умовах важко конкурувати на ринку праці. Звернувшись до державної служби зайнятості, такі громадяни отримують комплекс соціальних послуг, направлений на сприяння їхньому працевлаштуванню. Так сталося й у випадку Тетяни Котляревської з Носівки.

«Плюс», «мінус», «помножити», «поділити»… І цифри, цифри, цифри. Може для когось це і не цікаво, але не для цієї жінки. За освітою бухгалтер, Тетяна жодного дня не «сиділа» вдома, адже працювала за улюбленою професією, яку колись сама свідомо й обрала. І, здавалося, що так буде завжди. Однак, різке погіршення здоров’я внесло корективи не лише в професійні плани, а й в життя. З роботи довелося звільнитися – потрібно було лікуватися. А коли готова була знову працювати, виявилося, що нелегко знайти роботодавця, який працевлаштує інваліда. З твердим бажанням отримати роботу Тетяна Олександрівна звернулась до Носівського районного центру зайнятості.

Поки тривав процес пошуку, жінка не сиділа «склавши руки»: відвідувала заходи для безробітних, направлені на підтримання мотивації до праці, постійно цікавилась пропозиціями роботи, переглядала їх на Інтернет-сайті державної служби зайнятості «Труд», де розмістила і своє резюме. Незабаром фахівці центру зайнятості запропонували Тетяні Олександрівні вакансію вагаря на підприємстві «Носівське ХПП». Пройшовши співбесіду з роботодавцем, вона отримала роботу.

– Коли з центру зайнятості до нас прийшла Тетяна Олександрівна, ми зрозуміли одна одну вже під час першого спілкування. Я відчула її бажання працювати, і не помилилась, – каже директор ПАТ “Носівське ХПП” Віра Розуменко. – До речі, у 2015 році завдяки співпраці з центром зайнятості, ми укомплектували 13 вакансій.

Тетяна Перевела, Носівський РЦЗ

Чернігівський ОЦЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*