Досвід Алчевська в сфері інклюзивної освіти дослідили освітяни Луганщини

1 03 th 2. інклюзивної освіти

  1 03 th 1У рамках соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» щодо захисту прав дітей в навчальні установи Луганщини впроваджується інклюзивна освіта.

Як повідомляє Департамент освіти і науки Луганської облдержадміністрації, 28 січня 2014 року у м. Алчевську на базі комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №12 І-ІІІ ступенів м. Алчевська» пройшов обласний семінар-практикум «Інклюзивна освіта: проблеми та перспективи» для спеціалістів управлінь (відділів) освіти міських рад та райдержадміністрацій.

У роботі семінару взяли участь заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Анатолій Івченко, директор Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації Ірина Цимбал та заступник директора – начальник відділу інтернатних закладів, позашкільної освіти, виховної роботи Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації Євген Кушнір та місцеві освітяни.

Учасники семінару познайомилися із досвідом роботи алчевських педагогів щодо впровадження інклюзивної освіти та надання освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами. Вони мали змогу відвідати класи з інклюзивним навчанням, медичний блок закладу, заняття вчителя-реабілітолога, практичного психолога, вчителя-логопеда.

Крім того, в рамках заходу учасники побували на заняттях, які проводять вчителі дистанційно з дітьми-інвалідами, а також на уроках, які проводяться он-лайн, коли дитина-інвалід має змогу не тільки спостерігати урок, а і включатися в роботу всього класу.

Під час семінару заступник Алчевського міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Володимир Капральський зазначив: «Президент України Віктор Янукович в своїй політиці приділяє постійну увагу запровадженню та розвитку в Україні інклюзивної освіти для дітей з особливими потребами. Її розвиток обумовлює необхідність тісної професійної співпраці педагогічних, медичних, соціальних працівників в інтересах конкретної дитини. Одним із найголовніших напрямків роботи у цій сфері є відкриття нових інклюзивних класів. Сьогодні ми власноруч переконалися, що у нашому місті постійно ведеться така робота».

Луганська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*