В Тернополі планують збільшити кількість “особливих” класів

1 04 1596325 1. навчання

Інклюзивна освіта – це навчання в одному класі дітей-інвалідів зі здоровими учнями. Фахівці констатують, що в результаті такого навчання у дітей з особливими потребами можна спостерігати позитивні зміни у розвитку. Однак на цей крок погоджуються не всі батьки.

У Тернополі є кілька шкіл з інклюзивним навчанням. Цю традицію планують перейняти й інші навчальні заклади. Оскільки здорові учні стають більш співчутливими, а діти-інваліди розвиваються швидше.

Загалом в Україні понад сто п’ятдесят тисяч інвалідів до вісімнадцяти років. Є тенденція до їх збільшення. Відтак інклюзивне навчання впроваджуватимуть в інших школах.

«В нас є навчальні заклади, де окремі класи інклюзивні. Є заклади, де повністю інклюзивне навчання. Інклюзія реалізовується у дошкільних навчальних закладах – №8, №27, №34, №28. Туди батьки можуть влаштовувати своїх дітей. Там працюють хороші фахівці. Спочатку інклюзія – це був експеримент, зараз уже відпрацьована традиція. Тому кількість інклюзивних класів варто збільшувати», – зазначила начальник управління освіти Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

“За Збручем”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*