Вирішуємо проблеми зайнятості осіб з інвалідністю разом

1 05 1 64842 2. інвалідністю

  1 05 1 64842 1В Ульяновському районному центрі зайнятоcті відбулося засідання «круглого столу», у якому взяли участь представники органів влади, місцевого самоврядування, роботодавці, зокрема управління праці та соціального захисту населення, управління освіти районної державної адміністрації, територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) населенню в районі, Ульяновське професійно-технічне училище № 11, інші соціальні партнери, які опікуються проблемами громадян з інвалідністю. В центрі конструктивного діалогу – вирішення нагальних проблем зайнятості осіб з інвалідністю.

Під час заходу обговорювалися питання працевлаштування та соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями, удосконалення плідної взаємодії з усіма сторонами соціального партнерства.

Так, директор Ульяновського районного центру зайнятості О. Глухов, поінформував присутніх про ситуацію, яка склалася на місцевому ринку праці; соціальні послуги державної служби зайнятості, зокрема у напрямку забезпечення зайнятості людей з інвалідністю; нормативно-правове регулювання у сфері працевлаштування громадян зазначеної категорії; роботодавці отримали поради щодо пристосування та адаптації робочого місця для людей зазначеної категорії.

Також йшлося про збереження діючих та створення спеціалізованих робочих місць для осіб із обмеженими фізичними можливостями, забезпечення гідної заробітної плати та сприятливих умов для ефективної праці інвалідів, виконання роботодавцями 4% нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, організації та проведення роботи зі сприяння їх зайнятості.

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць для працевлаштування громадян, які на рівних не можуть конкурувати на ринку праці, шляхом виплати компенсації роботодавцю в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу.

На завершення засідання його учасниками визначено план спільних дій, спрямованих на посилення взаємодії усіх сторін соціального партнерства щодо забезпечення громадянам з інвалідністю соціальних гарантій у сфері зайнятості.

О. Кравець, головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг Ульяновського районного центру зайнятості

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*