На Тернопільщині інвалідам розповіли як шукати роботу

1 18 4 13382011 news bigpic. інвалідів

З метою адаптації інвалідів на ринку праці, підвищення рівня їх зайнятості у Козівському районному центрі зайнятості відбувся цільовий семінар для безробітних осіб з обмеженими можливостями.

Провідний фахівець з профорієнтації Ірина Слівінська розповіла присутнім про те, що державна служба зайнятості відповідно до законів України «Про зайнятість населення» та «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» сприяє трудовій реабілітації та працевлаштуванню громадян з інвалідністю з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) на вільні та новостворені або пристосовані для них робочі місця, заявлені підприємствами.

Присутні дізналися про послуги служби зайнятості інвалідам, про професії (спеціальності), які користуються попитом на ринку праці, а також про перспективи працевлаштування в регіоні.

Особлива увага була приділена можливостям відкриття власної справи, профнавчання та підвищення кваліфікації безробітних інвалідів в реабілітаційних центрах України, їх участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

– Ефективне працевлаштування, таке, що найбільшою мірою відповідає стану вашого здоров’я, творчим та виробничим здібностям, враховує умови індивідуальної програми реабілітації, передбачає відповідну активність людини, спрямовану на пошук та отримання найбільш підходящої роботи. Ця активність може бути поділена на відповідні кроки, кінцевим результатом яких повинно стати працевлаштування та успішна трудова діяльність, – зазначила фахівець РЦЗ. – Вашим першим кроком має стати чітке усвідомлення: бажання працювати, ваших можливостей щодо здійснення трудової діяльності, ваших очікувань щодо Вашої майбутньої професії (посади), розмірів заробітної плати та умов праці, впевненості у здатності досягти результату в роботі.

Далі ознайомтеся з відповідними вакансіями, про які ви можете дізнатися, скориставшись програмно-апаратним комплексом для самостійного пошуку вакансій, друкованими ЗМІ, які містять оголошення про вільні робочі місця, Інтернет-виданнями та сайтами державної служби зайнятості, «Труд» та ін. Повідомте своїх друзів і знайомих про те, що ви шукаєте роботу і яку саме.

Наступний крок: підготуйте власне резюме, зателефонуйте до роботодавців, які пропонують підходящі вам робочі місця, візьміть участь у співбесідах.

Якщо роботу за наявним фахом знайти не вдалося, скористайтеся можливістю пройти професійне навчання чи підвищення кваліфікації за спрямуванням центру зайнятості; у період пошуку роботи можете взяти участь у тимчасових роботах; розгляньте можливість відкрити власну справу.

Бізнес-область

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*