Сприяємо інтеграції інвалідів у систему трудових відносин

1 23 3 PM513image004 2 2. служби зайнятості

  1 23 3 PM357image002 1З метою задоволення кадрових потреб роботодавців та надання можливості незайнятим громадянам отримати гідну роботу, Олександрійським міськрайонним центром зайнятості було проведено ярмарок вакансій та послуг служби зайнятості для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Захід відбувся за участі представників роботодавців, а саме: «Salue Finance», ТОВ «ВКФ «Оксамит», Центральної міської бібліотеки, Центральної районної бібліотеки ім. Д. Чижевського, управління праці та соціального захисту населення й інших соціальних партнерів, зокрема, Товариства Червоного хреста України, районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді.

У ході ярмарку роботодавці поінформували шукачів роботи про специфіку діяльності зазначених підприємств, вільні робочі місця, умови праці та рівень її оплати, соціальні гарантії, якими забезпечуються працівники.

Структурним елементом заходу стало засідання круглого столу, змістове наповнення якого спрямоване на посилення співпраці міськрайонного центру зайнятості із соціальними партнерами та роботодавцями в напрямку підвищення рівня зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями. Учасники засідання наголошували на необхідності інтеграції громадян цієї категорії в систему регіонального ринку праці.

  1 23 3 PM513image004 2Крім цього, під час ярмарку вакансій та послуг служби зайнятості фахівці Олександрійського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели для осіб з інвалідністю семінар на тему «Подолання стресу» з метою підвищення їхнього психологічного захисту, усвідомлення власної значущості та ін.

Змістовою частиною заходу стало функціонування консультпунктів, у яких присутні отримували корисну інформацію, зокрема, щодо законодавства про працю та зайнятість населення, започаткування власної справи, залучення до тимчасової зайнятості тощо.

У цілому в ярмарку вакансій та послуг служби зайнятості взяли участь 29 громадян, які шукають роботу. За попередніми результатами 5 осіб направлено на співбесіду безпосередньо на робочому місці, інші отримали спектр різноманітних інформаційно-консультаційних послуг.

Ю. Лісовська, провідний фахівець із зв’язків з громадськістю відділу інформаційних систем Олександрійського міськрайонного центру зайнятості

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*