34,8 тис. осіб з особливими потребами з початку 2015 року скористались послугами служби зайнятості

1 06 2 trudoustrojstvo-invalidov. особливими потребами, інвалідністю, інвалідів

Протягом січня-серпня 2015 року послугами державної служби зайнятості скористались 34,8 тис. осіб з інвалідністю. Завдяки центрам зайнятості люди з обмеженими можливостями мали змогу не лише працевлаштуватись, взяти участь у громадських роботах, отримати профорієнтаційні послуги, а ще й пройти професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації у центрах професійно-технічної освіти.

«Державна служба зайнятості працює над вирішенням життєво важливого питання людей з особливими потребами, а саме їх працевлаштування, враховуючи побажання самих шукачів роботи та потреби роботодавців. Так, за сприяння ДСЗ протягом січня-серпня 2015 року роботу отримали 8,3 тис. людей з інвалідністю, професійне навчання за направленням центрів зайнятості проходили 2,7 тис. осіб. Також у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 2,7 тис. осіб», – зазначила виконуюча обов’язки голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Наталія Зінкевич.

З метою безперешкодного працевлаштування та інтеграції інвалідів та учасників антитерористичної операції в суспільство, у тому числі фінансового забезпечення активних програм їхньої підтримки, служба зайнятості активно співпрацює з державними установами та громадськими організаціями.

Для професійного самовизначення інвалідів важливою умовою є профорієнтація. Тож спеціалісти служби зайнятості консультують безробітних щодо вибору чи зміни професії, надають рекомендації стосовно професійного вибору з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертизи, їх професійних інтересів та здібностей. Такі послуги отримали 33,2 тис. безробітних інвалідів.

Для розширення сфери діяльності осіб з інвалідністю державна служба зайнятості підтримує їх підприємницьку ініціативу, тож безробітні мають можливість отримати одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації власної справи. У поточному році такою можливістю скористалось 553 особи.

«Зараз проходить активне впровадження реформи служби зайнятості, і в роботі Національного агентства також передбачається особлива підтримка людей з обмеженими можливостями. Безперечно, Нацагентство зайнятості продовжуватиме сприяти тому, щоб люди цієї категорії не лише отримували грошову допомогу по безробіттю, а дійсно стали гідними конкурентами на ринку праці», – наголосив заступник голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко.

Для вирішення питань осіб із особливими потребами Держслужба зайнятості також активно співпрацює із з державними установами та громадськими організаціями, зокрема із Фондом соціального захисту інвалідів, Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, Українським товариством глухих, Українським товариством сліпих, Всеукраїнською організацією інвалідів «Союз організацій інвалідів» та інших.

Державна служба зайнятості України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*