У Підгірках буде реабілітаційний центр

1 04 invalid 3. вадами опорно-рухового апарату, реабілітації

На прес-конференції голови Калуської райдержадміністрації 29 травня також йшла мова про реабілітаційний центр, який буде розміщений у лікарні в Підгірках. Василь Петрів повідомив, що тут проходитимуть реабілітацію діти міста й району.

Офіційний сайт Благодійної організації «Фонд імені святителя Спиридона Триміфунтського» повідомляє, що за сприяння Калуської міської ради, Калуської райдержадміністрації, Калуської районної ради, Благодійна організація розпочала роботу із створення духовно-реабілітаційного центру для дітей з ДЦП та з вадами опорно-рухового апарату. Фонд отримав в оренду приміщення на території Калуської ЦРЛ площею 1300 м кв. В Івано-Франківській філії «Діпромісто» виготовлено проектно-кошторисну документацію із реконструкції орендованого приміщення. Орієнтовна вартість цих робіт становить 5 млн. 400 тис. грн.

Згідно з проектними показниками, в центрі буде функціонувати 15 палат, в яких, за словами Василя Петріва, зможуть пройти реабілітацію 56 дітей-інвалідів, та дві кімнати готельного типу для супроводжуючих осіб. Діти зможуть перебувати в центрі протягом двох-трьох тижнів у залежності від медичних показань і перебігу реабілітації. Протягом року центр зможе приймати від 500 до 700 дітей-інвалідів.

У приміщенні центру буде обладнано спортивний зал для занять лікувальною фізкультурою, зал для відпочинку та творчого розвитку, соляна печера, процедурні, фізіотерапевтичні та масажні кабінети. Проектом також передбачено створення перлової ванни, ванни для витягування хребта, модульний басейн, грязелікування, кабінет фіто- та озонотерапії.

Діти в центрі будуть отримувати як медичну, так і психологічну допомогу, пройдуть курс соціальної адаптації. Пацієнти зможуть навчитись і отримати необхідні їм навики для комфортнішого проживання в суспільстві, займатись образотворчим мистецтвом, посильною ручною працею (для розвитку моторики) та іншими необхідними для кожного індивідуальними заняттями.

Також при центрі батьки зможуть пройти навчання та отримати консультації з сучасних методів реабілітації, основ масажу, догляду за дітьми, іншу практичну допомогу.

Приміщення, де буде розміщено центр, знаходиться в лісопарковій зоні і це дає можливість створити чудові ігрові та відпочинкові майданчики, доріжки для прогулянок. Реконструйоване приміщення, паркова зона, наявність поряд сучасної клінічної бази, підтримка місцевої адміністрації – все це сприяє створенню та розвитку духовно-реабілітаційного центру, в якому діти з ДЦП і вадами опорно-рухового апарату отримають допомогу в максимально повному об’ємі.

В орендованому приміщенні знаходиться зимовий сад площею 130 м кв., в якому буде створено і освячено каплицю святителя Спиридона Триміфунтського, який є покровителем Фонду.

Завдяки адміністрації міста Калуша на чолі з мером Ігорем Насаликом Калуська ЦРЛ є однією з найкращих лікарень у Західному регіоні як по кваліфікації медичного персоналу, так і по оснащенню сучасним лікувально-діагностичним обладнанням і медикаментозному забезпеченні. Тому з дітьми будуть працювати як досвідчений медперсонал і висококваліфіковані лікарі, так і психологи, логопеди, педагоги. На Калущині нараховується більше 500 дітей з вадами опорно-рухового апарату, 32 сім’ї вже звернулись за допомогою до адміністрації для проходження лікування та реабілітації в центрі, що створюється.

“Дзвони Підгір’я”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*