На Прикарпатті підбили підсумки роботи центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів у 2013 році

1 05 20140130-1 2. реабілітації, інвалідів

  1 05 20140130-1 1На нараді, яку директор департаменту соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації Ярослава Лаган провів з директорами центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів, обговорили підсумки діяльності зазначених центрів у 2013 році.

“Забезпечення максимального задоволення особливих потреб дітей-інвалідів – це один із пріоритетів держави. Її громадяни з особливими потребами не повинні почуватися обділеними і забутими. Створення для них нормальних умов життя та розвитку — серед ключових напрямків соціальних ініціатив Президента України”, – наголосив, відкриваючи нараду, Ярослав Лаган.

Для таких дітей в області вже діє 6 центрів соціальної реабілітації та 5 відділень денного догляду дітей-інвалідів при реабілітаційних центрах. Упродовж 2013 року в зазначених центрах надано реабілітаційні послуги 194 дітям з обмеженими фізичними можливостями та інтелектуальними вадами. Завдяки вжитим заходам чисельність дітей, інтегрованих в загальноосвітні школи у 2013 році склала 54 дитини, що в два рази більше ніж у 2012 році.

Заступник директора департаменту соціальної політики Людмила Непийвода звернула увагу керівників центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів на необхідність здійснення постійного контролю за ефективністю використання бюджетних коштів, спрямованих на соціальну реабілітацію.

На нараді також обговорено проблемні питання та визначено пріоритетні напрями роботи реабілітаційних установ соціального захисту населення області у 2014 році.

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації

Івано-Франківська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*