Реабілітація дітей-інвалідів та дітей віком до 2 років, які мають ризик отримати інвалідність

1 18 4 620 2. дитини-інваліда

  1 18 4 620 1Управління праці та соціального захисту населення Куп’янської райдержадміністрації здійснює направлення дітей-інвалідів, а також дітей віком до 2 років, які мають ризик отримати інвалідність, до центрів соціальної реабілітації.

Цільовим призначенням таких центрів є здійснення комплексу реабілітаційних заходів спрямованих на:

1) навчання дитини-інваліда основним соціальним навичкам (особиста гігієна, самообслуговування, пересування, спілкування тощо), пристосування побутових умов до потреб дитини-інваліда, соціально-побутове влаштування та обслуговування, педагогічну корекцію для дитини-інваліда з метою вироблення та підтримання навичок самостійного проживання;

2) опанування навичками захисту власних прав та інтересів, самоаналізу та отримання навичок позитивного сприйняття себе та оточуючих, навичок спілкування, забезпечення самостійного проживання у суспільстві з необхідною підтримкою (соціальний та юридичний супровід, медичне спостереження, побутові послуги).

Всіх бажаючих отримати реабілітаційні послуги просимо звертатися безпосередньо до управління праці та соціального захисту населення Куп’янської райдержадміністрації за адресою: 63701, м. Куп’янськ, пл. Леніна, 12, каб.11, тел. 5-14-58.

Головний спеціаліст відділу
персоніфікованого обліку пільгових
категорій населення О.Олейнікова

Куп’янська райдержадміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*