На Дніпропетровщині за підтримки обласної влади пройдуть чемпіонати України з тхеквондо (ВТФ)

1 15 1360770391 thekvondo 1У Дніпропетровську з 16 по 17 лютого за підтримки обласної влади пройдуть чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ) серед молоді та чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ) серед людей з порушеннями слуху. За результатами чемпіонатів будуть сформовані збірні України для участі в чемпіонатах Європи. Змагання відбуватимуться у спортивному комплексі «Метеор» в рамках 14 турніру, присвяченого пам’яті заслуженого тренера України – Ігоря Петренка.

Розвиток тхеквондо в Україні бере свій початок у 1989 році з Дніпропетровської області. Саме тоді видатний тренер Ігор Петренко ініціював створення у Дніпропетровську першої секції з цього виду спортивного мистецтва. Пізніше він ініціював створення Всеукраїнської федерації тхеквондо (ВТФ).

Як зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков, Дніпропетровщина пишається талановитими тренерами нашого регіону, які виховують справжніх чемпіонів. «Саме такою людиною був Ігор Леонідович Петренко – заслужений тренер України. Найкращою згадкою про нього буде проведення такого турніру та високі результати, продемонстровані спортсменами Дніпропетровщини», – сказав Дмитро Колєсніков.

Вперше турнір з тхеквондо (ВТФ) пам’яті заслуженого тренера України Ігоря Петренко відбувся у Дніпропетровську в 1999 році – через рік після його трагічної загибелі.

У чемпіонаті України серед молоді в рамках 14 турніру ім. Ігоря Петренка візьмуть участь спортсмени віком від 16 до 21 року. Вони змагатимуться у восьми чоловічих і восьми жіночих вагових категоріях. Загалом заявки на участь подали більше 187 спортсменів з шістнадцяти регіонів України.

За підсумками цього чемпіонату буде сформована збірна команда України для участі в чемпіонаті Європи серед молоді з тхеквондо (ВТФ). Він відбудеться в Молдові у квітні 2013 року.

Заявки на участь у змаганнях серед людей з обмеженими можливостями подали 30 спортсменів з 6 регіонів України. За підсумками чемпіонату буде сформована збірна команда України для участі в Дефлімпійських іграх (спортивні змагання для людей з порушеннями слуху) та чемпіонаті Європи з пара-тхеквондо, що відбудуться у цьому році.

Також у ці дні пройде турнір з тхеквондо серед людей з порушеннями опорно-рухового апарату.

Сьогодні тхеквондо (ВТФ) найактивніше в області розвивається у містах: Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Кривий Ріг, Першотравенськ, Новомосковськ, Нікополь, Павлоград та селах: Лобойківка, Миколаївка, Курилівка.

На Дніпропетровщині працює одне відділення у спеціалізованій дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву, шість відділень в дитячо-юнацьких спортивних школах та десять спортивних клубів, де під керівництвом 61 тренера цим видом спорту займається 867 осіб.

Довідка

Тхеквондо – корейське бойове мистецтво. Найпоширенішим у всьому світі є спортивний варіант цієї системи – тхеквондо ВТФ, хоча існує і бойовий його різновид. Характерна особливість тхеквондо – ноги у поєдинку використовуються більш активно, ніж руки.

Управління преси та інформації облдержадміністрації

Фото: sport.dozor.com.ua

Дніпропетровська обласна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*