Київ збільшив фінансування інвалідного спорту

Столична влада збільшила фінансування інвалідного спорту, зокрема центрів, де проходять реабілітацію і займаються фізичною культурою діти-інваліди. Про це розповів журналістам глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов.

“У цьому році збільшили порівняно з попереднім фінансування на утримання реабілітаційних шкіл та центрів, де люди з обмеженими можливостями займаються фізичною культурою і спортом, майже на п’ятнадцять відсотків. І на третину збільшили фінансування різних заходів, навчально-тренувальних зборів, змагань з інвалідного спорту”, – зазначив Олександр Попов.

З його слів, міська влада приділяє велику увагу не тільки соціальний захист людей з обмеженими можливостями, а й заходам, спрямованим на їх адаптацію.

“Важливо надати таким дітям всі можливості для соціальної адаптації. Зокрема можливість займатися фізичною культурою, спортом під керівництвом досвідчених педагогів і тренерів. Саме такий комплексний підхід дозволить нам повною мірою забезпечити виконання завдань, окреслених у соціальній ініціативі президента України Віктора Януковича “Діти – майбутнє України”- заявив голова КМДА.

Керівник Києва нагадав, що, реалізуючи державні програми з поляризації спорту та здорового способу життя серед дітей та юнацтва, місто збільшив фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також капвкладення на будівництво та реконструкцію об’єктів спортивної інфраструктури.

“Зрозуміло, фінансуючи масовий спорт, ми не могли залишити без уваги створення умов для занять спортом дітей з обмеженими можливостями. Наші параолімпійці на олімпіадах традиційно серед найкращих команд світу за кількістю нагород.

Це означає, що держава сповідує правильний підхід до популяризації та підтримки спорту серед людей з обмеженими можливостями “, – додав Олександр Попов.

Ukranews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*