Рада Національного паралімпійського комітету прийматиме рішення щодо участі України в Паралімпіаді

1 03 р sochi2014 2. паралімпійського комітету

1 03 р sochi2014 1Національна паралімпійська збірна команда України однією із перших країн-учасниць білої Паралімпіади-2014 прибула в Сочі та вже з 1 березня розмістилась в паралімпійському комплексі «Лаура» й гірськолижному комплексі «Роза Хутор». Однак події, які відбуваються на рідній землі, тут, у Сочі, викликають занепокоєння, тривогу та глибоке обурення всієї команди.

У зв’язку з рішенням Державної Думи Росії про дозвіл на введення російських військ на територію України та фактичним початком агресії російських військ в Криму, за дорученням президента Національного паралімпійського комітету України Валерія Сушкевича 2 березня 2014 року відбулась зустріч генерального секретаря Національного паралімпійського комітету України, шефа місії української команди Олени Зайцевої з керівництвом Міжнародного паралімпійського комітету, на якій обговорювалась неприпустимість з боку країни, що приймає Паралімпійські ігри, будь-яких порушень принципів та ідей паралімпізму та нівелювання Росією принципу «олімпійського/паралімпійського затишшя» під час проведення Паралімпійських ігор.

Прес-служба Національного паралімпійського комітету України повідомляє, що у понеділок, 3 березня 2014 року, президент Національного паралімпійського комітету збиратиме вищий колегіальний орган – Раду Комітету – для прийняття остаточного рішення щодо формату участі або неучасті національної паралімпійської збірної команди України в ХІ зимових Паралімпійських іграх.

У вівторок, 4 березня, президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич планує прибути в Сочі.

Прес-служба НКСІУ

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*