Українські паралімпійці влаштують протест на закритті Ігор в Сочі

1 15 6 1304462 2. паралімпійських ігор

1 15 6 1304462 1
Фото: Український біатлоніст Михайло Ткаченко

Паралімпійська збірна України 16 березня на церемонії закриття Паралімпійських Ігор у Сочі влаштує акцію протесту, проти дій Росії в Україні. Подробиці акції наразі невідомі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов.

«Спілкувався з президентом Національного комітету спорту інвалідів України Валерієм Сушкевичем, який зараз в Сочі разом з нашою паралімпійською збірною», – написав він.

«Він розповів, що команда України вирішила висловлювати свій протест проти інтервенції російських військ, демонстративно закриваючи медалі рукою під час звучання гімну України на церемонії нагородження переможців Паралімпійських ігор», – зазначив Булатов.

За його словами, у спортсменів була ідея взагалі знімати медалі на церемонії, але за таке за статутом Паралімпійських ігор команду можуть дискваліфікувати на 8 років.

Додамо, на ходу команд під час церемонії відкриття Паралімпійських ігор у Сочі вийшов один-єдиний український спортсмен із прапором – біатлоніст Михайло Ткаченко.

Нагадаємо, українська збірна посідає третє місце у загальному заліку. Перше місце у росіян, на другому – німці. Загалом в активі українців 14 нагород: 3 золота, 4 срібла і 7 бронзових медалей. Зимові Паралімпійські ігри у Сочі триватимуть до 16 березня.

ZAXID.NET

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*