Кіровоградський спортсмен-паралімпієць став четвертим на Чемпіонаті світу з кульової стрільби

1 05 1 DSC 0021 2. кульової стрільби

1 05 1 DSC 0021 1Вихованець кіровоградського обласного центру спорту інвалідів «Інваспорт» Микола Миргородський у складі збірної команди України посів четверте місце у командних змаганнях на Чемпіонаті світу з кульової стрільби серед спортсменів-інвалідів із ураженням опорно-рухового апарату, що 17-27 липня проходив у місті Зуль (Німеччина).

Наш снайпер, який тренується під керівництвом Олени Ібрагімової, зупинився у кроці від світового подіуму у стрільбі з пневматичної гвинтівки стоячи (відстань 10 м). Найкращий особистий результат – 16 місце, наш земляк показав стріляючи з пневматичного пістолета.

Як писала «Гречка» раніше, у березні Микола Миргородський завоював дві медалі Кубку світу з кульової стрільби.

Загалом національна збірна команда України на Чемпіонаті світу з кульової стрільби серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, достойно конкурувала з 265 спортсменами з 53 країн світу, виборовши 2 золоті та 2 бронзові нагороди. А головне – здобула у підсумку п’яте загальнокомандне місце, а також 4 ліцензії на Паралімпійські ігри 2016 року у Ріо-де-Жанейро. Такий результат, безумовно, можна вважати найвдалішим, адже українській команді вдалося достойно, нарівні з провідними країнами світу (Південна Корея, Китай, Норвегія, Росія), увійти в п’ятірку лідерів рейтингу по отриманню ліцензій. Причому лише команді Південної Кореї вдалось взяти 11 ліцензій, усі інші у п’ятірці найсильніших показали однаковий результат – по 4 ліцензії. Фактично, Україна разом із Китаєм, Норвегією та Росією розділили друге місце у рейтингу.

Інформаційний портал Кіровоградщини – Гречка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*