Підсумки Cпеціальної Олімпіади: кіровоградці стали кращими у 2014 році

1 04 1 a 8a17e19d 1 2. відхиленнями

1 04 1 a 8a17e19d 1Кіровоградського фахівця Олександра Редозубова, який працює з дітьми із синдромом Дауна, визнано кращим тренером України Cпеціальної Олімпіади за підсумками минулого року. Його підопічних, гімнастів Максима Наливайка та Сергія Пожарова – кращими спортсменами 2014 року серед спортсменів цієї категорії.

Удостоєними цих нагород кіровоградці були завдяки успішному виступу на Європейських Олімпійських іграх. Змагання проходили у вересні 2014 року в Антверпені (Бельгія), їхніми учасниками були спортсмени з різними розумовими відхиленнями. Там наші гімнасти вибороли по п’ять нагород. Максим Наливайко став тричі золотим медалістом і двічі бронзовим, Сергій Пожаров здобув 2 срібні та 3 бронзові нагороди.

1 04 1 specially olymn g 2

ДОВІДКА:

Special Olympics International – міжнародна організація, що займається питаннями організації спортивних заходів для осіб з розумовими відхиленнями. Є основним організатором Всесвітньої Спеціальної Олімпіади (Special Olympics World Games), що проводиться кожні 4 роки. Організація була заснована в 1968 році в Чикаго вчителем фізичної культури Ганною Макглоун Бюрк.

У липні 1968 на Військовому полі в Чикаго відбулися перші міжнародні Спеціальні Олімпійські ігри, організовані Ганною Бюрк на кошти фонду Кеннеді. У грудні того ж року була створена організація Спеціальна Олімпіада, яка отримала статус благодійної організації. За ці роки учасниками спеціального олімпійського руху стали більше трьох мільйонів чоловік з 180 країн світу.

Рух Спеціальної Олімпіади в Україні розпочав свою роботу в 1991 році. Зараз це впливова організація, яка об’єднує 19 000 спортсменів з відхиленнями в розумовому розвитку з 16 регіонів нашої країни.

Інформаційний портал Кіровоградщини – Гречка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*