«Естафета патріотів» у Харкові зібрала понад 200 людей з інвалідністю (ФОТО)

«Естафета патріотів» у Харкові зібрала понад 200 людей з інвалідністю (ФОТО). естафета патріотів, харків, свято, суспільство, інвалідність

«Естафета патріотів» у Харкові зібрала понад 200 людей з інвалідністю. естафета патріотів, харків, свято, суспільство, інвалідність

Понад дві сотні людей з інвалідністю, включаючи діючих спортсменів-паралімпійців та дітей, у тому числі, з синдромом Дауна, зібрало увечері спортивне свято «Естафета патріотів».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мета свята – продемонструвати землякам, що люди з інвалідністю можуть реалізувати себе в житті і навіть завоювати олімпійське «золото». Для цього потрібно не замикатися в собі, а спілкуватися, дружити і займатися спортом. До того ж, ми намагаємося інтегрувати людей з інвалідністю, зокрема дітей з синдромом Дауна, в повсякденне життя та навчити представників суспільства толерантно до них ставитися”, – зазначила на відкритті свята його організатор, учредитель благодійного фонду “Привалова RUN” Олена Привалова.

Прикметно, що флаг України на відкритті свята підняли харків’яни – чемпіони паралімпійських ігор різних років – від чемпіона світу з армрестлінгу Миколи Татевосяна до чемпіонки світу з біатлону Людмили Павленко та чемпіона світу з лижних гонок, ветерана-афганця Миколи Овчаренка, а також ветерани АТО/ООС та волонтери.

Щодо учасників свята, то серед них – вихованці Харківського міського центру соціальної та спортивної реабілітації, а також Дитячої футбольної академії “Динамо”, обласної Федерації парашутного спорту, Клуба дельтапланеристів, федерації з художньої гімнастики, клуба авіамоделювання “Горизонт” Харківського авіазаводу.

Коли за програмою естафети бігуни долали від 100 до 400 метрів, спортсмени на візках показали не тільки швидкість руху, а й вправність у метанні ядра, стрільби на спеціальній локації чи мистецтві петанку – киданні куль руками, до речі, разом з дітьми з інвалідністю.

Були й показові досягнення у творчості. Так, дует родини Польових – Світлани та її 8-річного сина Сергія, який має діагноз Дауна – зірвав овації глядачів своїм номером “Арлекін” з елементам акробатики та театрального шоу.

Деякі гості свята, як 6-річна Мілена Чупіс, прийшли на стадіон з рідними. Мілена через діагноз Дауна ще не вміє розмовляти, але радіє новим друзям, яких знайшла на святі, та жваво цікавиться змаганнями авіамоделістів чи підготовкою до запуску повітряної кулі – це подарунок святу від авіазаводу – обсягом 2,5 тис. кубометрів з корзиною для тих, хто бажає піднятися на будь яку висоту.

Після підсумкового забігу учасники свята отримали грамоти та подарунки, а 9-річний Микита Каратаєв, учень міської спеціальної школи для хворих на ДЦП, – сертифікат від БФ “Привалова RUN” та щомісячну стипендію за контрактом підготовки до участі в паралімпійських змаганнях з легкої атлетики.

Свято завершилось димовим кольоровим шоу, після чого учасники перемістилися до Центрального парку культури і відпочинку імені Горького, де на них чекають безкоштовні атракціони – свято відбулося за підтримки Харківської міської ради.

Спортивне свято “Естафета патріотів” / Фото: В’ячеслав Мадієвський. Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*