Криворізький бодібілдер з інвалідністю здобув першість міжнародного турніру в Португалії (ВІДЕО)

Криворізький бодібілдер з інвалідністю здобув першість міжнародного турніру в Португалії (ВІДЕО). іван федорченко, дцп, міжнародний турнір, португалія, бодибілдер

Криворізький бодібілдер, який має ДЦП, Іван Федорченко здобув “золото” міжнародного турніру, що пройшов 9 грудня в Португалії. У категорії “людина з інвалідністю” Іван був єдиний, тому саме для нього вперше і відкрили цю категорію. До змагань чоловік готувався близько місяця.

Спортсмен розповів Суспільному, в цих змаганнях брали участь близько ста спортсменів з різних країн.

“Я всім хочу показати, що не варто опускати руки, а навпаки йти далі. Я хочу бути прикладом для всіх. І показати, що при бажанні можна все”, – каже Іван Федорченко.

Тренер спортсмена Денис Орлецький говорить: Іван був єдиний в своїй категорії.

“Для нього як раз і зробили цю категорію “людина з інвалідністю”. Тобто він перший, хто вийшов на ці змагання. Він зробив історію. Він продемонстрував гарні форми, результати. В нього така була впевненість, люди дивились на нього і кажуть: “Він мабуть народився на тій сцені!”, – розповів чоловік.

Іван Федорченко займається спортом з дитинства, однак у професійний бодібілдинг прийшов чотири місяці тому. До цих змагань спортсмен готувався близько місяця. Говорить, часу було обмаль, тому тренувався шість разів на тиждень. За словами тренера, підготовка до таких турнірів займає п’ять місяців.

Криворізький бодібілдер з інвалідністю здобув першість міжнародного турніру в Португалії. іван федорченко, дцп, міжнародний турнір, португалія, бодибілдерТренування бодібілдера. Фото: Суспільне Дніпро

Під час тренувань з Іваном, розповідає тренер, йому необхідний особливий нагляд, адже через діагноз ДЦП в нього порушена координація рухів.

“Деякі вправи давалися тяжко, потрібно було контролювати. Чіткий контроль, бо міг би впустити снаряд на голову або на ногу. В арсеналі тренувань у Івана вправи з тяжкої атлетики, легкої атлетики, єдиноборства різні”, – каже тренер.

За словами бодібілдера, завдяки тренуванням він почуває себе краще. Каже: відчуває як поліпшується координація його рухів. Понад місяць тому Іван Федорченко здобув золото на чемпіонаті України. Говорить, тепер готуватиметься до чемпіонату Європи.

Ольга Вагнер, Тетяна Грінберг

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*