Паралімпійська Європа не може погодитись з участю Росії і Білорусі в Паралімпіаді-2024 в будь-якому статусі

Паралімпійська Європа не може погодитись з участю Росії і Білорусі в Паралімпіаді-2024 в будь-якому статусі. єпк, мпк, паралимпиада, паралімпійська команда, рішення

Паралімпійська Європа не може погодитись з участю Росії і Білорусі в Паралімпіаді-2024 в будь-якому статусі. єпк, мпк, паралимпиада, паралімпійська команда, рішення

Багато країн Європи і світу були здивовані рішенням Генеральної Асамблеї Міжнародного паралімпійського комітету про допуск російських і білоруських паралімпійських команд до участі в Паралімпіаді в Парижі в нейтральному статусі, навіть з врахуванням того, що Росію і Білорусь позбавили права членства в МПК на 2 роки.

Саме тому 14 країн Європи, включаючи Україну, звернулись до керівництва Європейського паралімпійського комітету щодо необхідності проведення позачергової Генеральної Асамблеї ЄПК з цього питання.

Важливо зазначити, що першим, хто висловився за проведення цієї Асамблеї став Національний паралімпійський комітет Латвії, який запропонував місцем проведення визначити Ригу – столицю Латвії.

23 жовтня відбулось засідання Керівної Ради ЄПК, на якому було прийнято остаточне рішення про проведення позачергової Генеральної Асамблеї Європейського паралімпійського комітету. Головним питанням порядку денного цієї Асамблеї буде: чи можуть паралімпійські команди Росії і Білорусі претендувати на участь в Паралімпіаді в Парижі в будь-якому статусі.

Національний паралімпійський комітет України разом з європейським паралімпійським загалом продовжує боротьбу за ідеали миру, гуманізму, демократії світового паралімпійського руху.

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*