Приголомшливий експеримент: спортсмени з інвалідністю встановили рекорд

Приголомшливий експеримент: спортсмени з інвалідністю встановили рекорд. андрій нечепоренко, велотуризм, обмеженими можливостями, спортсмен, інвалідність, grass, outdoor, sky, bicycle wheel, bike, sports equipment, land vehicle, wheel, vehicle, cycling. A man riding a motorcycle posing for the camera

Приголомшливий експеримент: спортсмени з інвалідністю встановили рекорд. андрій нечепоренко, велотуризм, обмеженими можливостями, спортсмен, інвалідністьФото з власного архіву Андрія Нечепоренка

Туристична група на чолі з харків’янином Андрієм Нечепоренком стала автором унікального досягнення, повідомляє “Слобідський край”.

В українському спортивному туризмі є серйозна прогалина – у ньому відсутні нормативи і змагання для людей з обмеженими можливостями. Цей недолік помітив триразовий бронзовий призер Кубка України з велотуризму, спортсмен-інвалід 3-ї групи, харків’янин Андрій Нечепоренко, який зібрав групу (двоє з інвалідністю й один без) й здійснив експерементальний туристичний велопохід 1 категорії складності.

За п’ять днів велопоходу група побувала в шести районах Харківської області та познайомилися з багатьма пам’ятками нашого краю, такими як музей та могила Григорія Сковороди в селі Сковородинівка Золочівського району, Краснокутський дендропарк, садиба в селі Шарівка Богодухівського району, джерело «Березівські мінеральні води», музей «Висота маршала Конєва» у Дергачівському районі та інші.

У загальній складності спортсмени подолали 294 км, з них 62,6 км пройшли по ділянках ґрунтових, польових та інших доріг, а також по бездоріжжю. При цьому на четвертий, передостанній день походу спортсмени пройшли 72 км, що для донеччан Артема Добриднєва та Анатолія Перога стало їх особистими рекордами.

Вже в березні цього року Федерація спортивного туризму підвела підсумки всеукраїнських змагань серед спортивних походів 1 категорії складності, і заслужену перемогу на них здобув харківсько-донецький колектив. До цього, як стверджує Андрій Нечипоренко, ніхто подібного не робив, ні в Україні, ні у світі. І, зрозуміло, досягнення спортсменів заслужено увійшло в “Книгу рекордів України”. Також похід спортсменів став призером у різних номінаціях на міжнародному фестивалі “Велопуть-2016”.

Савелій Мякушко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*