Спеціальна олімпіада України – інклюзія та здоров’я (ВІДЕО)

Спеціальна олімпіада України – інклюзія та здоров’я (ВІДЕО). спеціальна олімпіада україни, карантин, пресконференція, підтримка, інвалідність

Київ. 26 лютого о 10:00 у Прес-центрі ІА «Укрінформ» відбудеться пресконференція на тему: «Спеціальна олімпіада України – інклюзія та здоров’я людей з інвалідністю в умовах пандемії» (Зала 1).

Організатор: ГО «Спеціальна Олімпіада України»

До участі запрошені: Сергій Комісаренко – президент СОУ, Посол України, академік; Сергій Бубка – президент Національного олімпійського комітету України; Євген Чеглаков – директор Фонду соціального захисту інвалідів; Вадим Стеценко – голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України; Хайме Надаля – представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні; Євгеній Імас – ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України; Олексій Дніпров – президент Федерації бадмінтону України; Олег Дурбал – голова правління Української федерації флорболу; Інна Хмизова – директорка благодійного товариства «Шахтар Соціал»; Олеся Жулинська – директорка з питань зв’язків із громадськістю Coca-Cola Україна; Олександр Гливинський – президент Асоціації спортивних журналістів України; Лариса Антропова – виконавча директорка Благодійного фонду «Творчі діти».

Коротко. Мета заходу – привернути увагу громадськості до руху Спеціальної олімпіади в Україні, нагадати суспільству про те, що люди з інвалідністю внаслідок інтелектуальних відхилень заслуговують на увагу та підтримку, як держави так і свідомих громадян. Особливої актуальності і турботи такі люди потребують сьогодні, під час карантину, викликаному COVID-19, і необхідної вакцинації їх.

Також під час пресконференції буде представлено проєкт «Здорові громади», який уже майже рік з успіхом реалізовується в двох областях України.

Довідково. Спеціальні олімпіади – Special Olympics Inc.(СО) – це найбільш чисельна міжнародна спортивна організація людей з інвалідністю у світі, визнана неурядовим членом ООН і Міжнародним олімпійським комітетом. СО проводять тренування та змагання з 32 олімпійських видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями у розумовому розвитку. СО була заснована 1968 року сестрою президента США Дж. Ф. Кеннеді пані Юніс Кеннеді Шрайвер. Нині ним опікується 5 млн спортсменів у 175 країнах світу.

Офіційний сайт Спеціальної олімпіади України – http://www.specialolympics.org.ua/

Акредитація представників ЗМІ:

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Відео:

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактний телефон Прес-центру: (044) 299-03-32

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*