Спортсмени з Херсонщини вибороли нагороди на літніх іграх Спеціальної Олімпіади

Спортсмени з Херсонщини вибороли нагороди на літніх іграх Спеціальної Олімпіади. олександр хорунжак, ольга кібкало, спеціальна олімпіада, змагання, спортсмени

Спортсмени з Херсонщини вибороли нагороди на літніх іграх Спеціальної Олімпіади. олександр хорунжак, ольга кібкало, спеціальна олімпіада, змагання, спортсмениСпортсмени Олександр Хорунжак та Ольга Кібкало. Фото: фб-сторінка Ruslan Malashenco.

З 12 по 25 червня 2023 року в м. Берлін (Німеччина) проходили літні ігри Спеціальної Олімпіади в яких прийняло участь 7000 тисяч спортсменів з 185 країн світу.

Про це, на своїй фейсбук-сторінці повідомив Руслан Малашенко, директор Херсонської дитячої юнацької спортивної школи для дітей з інвалідністю та тренер паралімпійських спортсменів, інформує «Район.Херсон».

У складі збірної команди Спеціальної Олімпіади України було двоє спортсменів з Херсонщини — Олександр Хорунжак та Ольга Кібкало зі своїм тренером Ігорем Величком. Спортсмени змагалися у грі бочча як в особистому заліку, так і в парному. Незважаючи на складні умови підготовки до цих змагань наші спортсмени вибороли одну срібну нагороду а саме:

– Ольга Кібкало — в особистому заліку виборола срібну нагороду, в парних змаганнях посіла 5 місце.

– Олександр Хорунжак — в особистому заліку трохи не дотягнув до нагороди і посів 4 місце, а в парних змаганнях 5 місце.

Довідково. Спеціальна Олімпіада — спортивні заходи для осіб з розумовими відхиленнями. Спеціальні Олімпійські ігри проводяться раз на кожні 4 роки. Спеціальний Олімпійський рух виник з ініціативи Юніс Кеннеді Шрайвер, сестри Президента США Джона Кеннеді. У 1957 році вона очолила фонд Кеннеді. Фонд має дві основні мети: знайти захист від розумової відсталості шляхом визначення її причин і поліпшити способи поводження суспільства з громадянами із обмеженими інтелектуальними можливостями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*