У Ладижині пройдуть перші обласні Паралімпійські ігри

У Ладижині пройдуть перші обласні Паралімпійські ігри. ладижин, паралімпійські ігри, змагання, спортсмен, інвалідність

У Ладижині пройдуть перші обласні Паралімпійські ігри. ладижин, паралімпійські ігри, змагання, спортсмен, інвалідність

У Ладижині 28-29 серпня відбудуться перші відкриті літні Спортивні ігри Вінниччини з паралімпійських видів спорту серед осіб з інвалідністю, повідомляє Відділення Національного олімпійського комітету Вінницької області.

У п’яти видах спорту

– Можна сказати, що це обласні Паралімпійські ігри. Організаторами змагань виступають спортивний клуб «Сіндо» та Вінницький регіональний центр «Інваспорт» за підтримки управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації і Ладижинської міської ради, – розповів співорганізатор змагань Сергій Брушніцький.

Ігри відбудуться у п’яти видах спорту. Це легка атлетика (біг, метання спису, штовхання ядра), стрільба кульова, (з пневматичного пістолету Crosman C11), стрільба із луку, пауерліфтинг, триатлон.

У змаганнях візьмуть участь особи з інвалідністю Ладижина, інших міст і районів Вінницької області та запрошені спортсмени з інших регіонів України. Це особи з ураженням опорно-рухового апарату (ДЦП, візочники, ампутанти), з вадами зору, з ментальними розладами.

* Візочники змагаються у визначених для них видах спорту на візках.

Серед юнаків, юніорів і дорослих

Змагання відбудуться у трьох вікових категоріях: юнаки (8-12 років), юніори (13-15 років) та дорослі (від 16 років і старше).

– Для усіх категорій передбачені різні види спорту, у яких можна себе проявити. Учасники виступатимуть у різних категоріях, відповідно до своїх нозологій.

Кожен спортсмен може змагатися у різних видах спорту, але не більше, ніж у трьох, – продовжує Сергій Брушніцький.

Запрошують партнерів ігор

Участь у змаганнях безкоштовна. Кожному переможцю та призеру передбачено нагороди та подарунки. Заявки на участь приймаються до десятого липня.

– Для зацікавлених осіб та організацій є можливість підтримати наші змагання фінансово або матеріально. Адже обладнання та інвентар для проведення змагань частково потрібно буде купувати, нагородна атрибутика ексклюзивна та виготовляється під замовлення, – каже пан Брушніцький.

Михайло Шафір

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*