У Смілі відбулися баскетбольні змагання Спеціальної Олімпіади України

У Смілі відбулися баскетбольні змагання Спеціальної Олімпіади України. сміла, спеціальна олімпіада україни, баскетбол, змагання, інвалідність, person, clothing, group, sports uniform, people, posing, boy, smile, line. A group of people posing for a picture

У Смілі відбулися баскетбольні змагання Спеціальної Олімпіади України. сміла, спеціальна олімпіада україни, баскетбол, змагання, інвалідність

У листопаді традиційно проходить Європейський баскетбольний тиждень (ЄБТ) Спеціальної Олімпіади Європи Євразії, який цього року проводитимуть у 35 країнах континенту із залученням більше 19000 спортсменів, 25 національних федерацій та 60 професіональних клубів.

Спеціальна Олімпіада України цього року з метою популяризації баскетболу зосередила зусилля на локальних змаганнях з баскетболу та баскетбольних турнірах за програмою «Об’єднаний спорт».

Всеукраїнські змагання в рамках ЄБТ Спеціальної Олімпіади відбулися 21-22 листопада у Смілі Черкаської області в спортивному комплексі «Локомотив» за сприяння Фонду соціального захисту інвалідів, Федерації баскетболу України (ФБУ) та Фундації Кока-Кола.

На турнір з’їхалось 10 команд, спортсменів з інвалідністю, що мають відхилення в розумовому розвитку, з восьми різних областей країни, які були розділені на два дивізіони, в кожному з яких з перших ігор зав’язалася відчайдушна боротьба за перемогу.

Гарний настрій для цього створили на Церемонії відкриття виступи артистів зі Смілянського будинку творчості. А найгучніший шквал оплесків зірвав виступ танцівників Смілянського дитячого будинку-інтернату. Більшість команд продемонструвала змістовну гру, а, головне, вольове прагнення до перемоги.

У підсумку в «нижчому» дивізіоні перше місце виборола команда Херсонської області, яка присвятила свою перемогу Міжнародному дню людей з інвалідністю, у «вищому» дивізіоні перемогла команда СОУ з Миколаєва.

Перспективним показником є те, що «маленькі спортсмени», діти віком 6-7 років разом з батьками приєднались до турніру і зробили з товаришами перші ведення м’яча та кидки в баскетбольний кошик на професіональній баскетбольній арені.

Команди-призери отримали кубок і медалі, а всіх учасників нагороджено дипломами, м’ячами та футболками СОУ і ФБУ.

Цим турніром СОУ показала, що змагання всеукраїнського рівня можна організовувати на високому рівні не тільки в столиці чи обласних центрах. СОУ прагне, щоб Спеціальна Олімпіада була і в кожному маленькому місті, і в кожному великому селі. Дякуємо Асоціації спортивних журналістів України за інформаційну підтримку. Особлива подяка Федерації баскетболу України за м’ячі, кубок та футболки. Але найбільше за те, що спортсмени СОУ відчували себе членами єдиної української баскетбольної родини.

Федерація баскетболу України +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*