Українські футболісти з ампутацією кінцівок вибороли друге місце в Лізі націй

Українські футболісти з ампутацією кінцівок вибороли друге місце в Лізі націй. ліга націй, ампутация, ветеран війни, змагання, футбол

Українські футболісти з ампутацією кінцівок вибороли друге місце в Лізі націй. ліга націй, ампутация, ветеран війни, змагання, футбол

Днями в бельгійському Бланкенберге завершилися прем’єрні змагання Ліги націй Європейської федерації футболу серед команд, сформованих із гравців з ампутацією кінцівок. Участь у турнірі брала й національна збірна України, у складі якої було 4 спортсмени — ветерани російсько-української війни.

У дивізіоні «С» наші футболісти перемогли збірні Греції (2:1) та господарів турніру (1:0), а також розділили очки в безгольових поєдинках із командами Грузії та Ізраїлю.

— Ми набрали однакову кількість очок із грузинами — по вісім, і лише гірша різниця забитих і пропущених м’ячів не дозволила нам стати переможцями дивізіону, — пояснив у розмові з кореспондентом АрміяInform гравець збірної України Володимир Самусь з Сумської області.

Українські футболісти з ампутацією кінцівок вибороли друге місце в Лізі націй. ліга націй, ампутация, ветеран війни, змагання, футбол

В одному з матеріалів ми розповідали про Володимира, який з Глухова щотижня приїжджає в столицю на стадіон імені Віктора Баннікова тренуватись у складі збірної команди. Самусь воював у складі 110-ї механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Важке поранення дістав у липні минулого року під Авдіївкою. І ось уже рік — на протезі.

— Крім мене, ще троє гравців — ветерани війни, — продовжує Володимир. — В тому, що на турнірі ми пропустили лише один м’яч — заслуга нашого воротаря, теж фронтовика Євгена з Дніпропетровщини. Він ще 2014 року став добровольцем, потім служив за контрактом. Із початком широкомасштабного вторгнення росії в Україну вже 25 лютого повернувся до війська, аби продовжувати захищати нашу державу. У травні 2022 року Женя дістав поранення на Херсонському напрямку. Потім були лікування та тривала реабілітація, а ще повернення до футболу, адже до війни він грав за «Дніпро-75».

За словами Володимира, ніхто з хлопців в команді другим місцем не розчарований. Адже вони гідно презентували Україну на представницькому турнірі, а головне — кваліфікувалися на Чемпіонат Європи, який відбудеться наступного року у Франції.

— Атмосфера під час змагань була теплою, адже всі ми були в рівних умовах, — ділиться враженнями Володимир. — Звичайно, в центрі уваги була наша команда та Ізраїлю. Нас підбадьорювали гравці інших збірних, місцеві мешканці. Повертаючись додому після змагань, ми зустрілись в аеропорту Варшави гравця національної збірної Андрія Ярмоленка, який щиро привітав нас з успішним виступом у Бельгії. Тож попереду нові тренування, контрольні ігри, адже маємо також гідно виступити й на Чемпіонаті Європи.

Олександр Тереверко

Фото автора та пресслужби УАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*