Як українські спортсмени готуються до участі в “Іграх нескорених”: промовисте відео

Як українські спортсмени готуються до участі в “Іграх нескорених”: промовисте відео. ігри нескорених, ветеран, військовий, змагання, травма, man, person, wall, human face, indoor, smile, clothing, headshot, human beard, shirt. A man wearing a black shirt

Продовжуємо вас знайомити із учасниками української збірної “Ігри Нескорених”. Вже менш ніж за місяць 15 військових покажуть свою міць та силу духу. На всесвітні спортивні змагання ветеранів різних війн поїдуть герої російсько-української війни. Це бійці, які отримали травми, але не опустили рук і продовжують перемагати в спорті, інформує Телеканал новин «24».

Євген Олексенко з Запоріжжя та Олександр Гавриленко з Чернігова щодня тренуються, щоби привезти з Австралійського Сіднею золоті медалі. Це переконання Євген Олексенко довів особисто. У 2015 чоловік отримав серйозні осколкові поранення хребта та ніг у бою за Донецький аеропорт. З ліжка не вставав, медики давали невтішні прогнози, але Євген вірив у себе та свої сили.

На “Іграх нескорених” Євген змагатиметься у пауреліфтингу. Задля перемоги проводить у залі по дві-три години щодня. Сподівається на високий результат у Сіднеї.

Почав займатися спортом заради відновлення, а потім це перейшло у спорт високих досягнень, вже як самоціль,
– заявив Євген Олексенко.

Пліч-о-пліч з Євгеном виступатиме і Олександр. Він теж пауерліфтер. Інтенсивні тренування, спортивні збори. Улюблене заняття боєць поєднує з роботою в поліції. Попри такий щільний графік, каже, – вистачає уваги і родині. За плечима Олександра чотири ротації на Схід України. Разом із побратимами воював у Красному Лимані, Слов’янську, Миколаївці.

Як українські спортсмени готуються до участі в “Іграх нескорених”: промовисте відео. ігри нескорених, ветеран, військовий, змагання, травмаОлександр Гавриленко

Олександр каже, що спорт допоміг залікувати рани не лише фізичні, а й психологічні. А участь в “Іграх Нескорених” стала своєрідною ціллю. Боєць пробував свої сили у 2017 році, але до збірної не пройшов. Каже, що це не засмутило, а ще більш мотивувало.

Ці українці вже переможці, вони не зламались після травм і продовжують долати себе і суперників. І вже 20 жовтня 2018 року в Сіднеї вони покажуть, на що здатні. Разом з українцями на “Іграх Нескорених” змагатимуться представники 18 країн. За задумом засновника змагань, британського принца Гаррі, мета спортивного свята – показати історії ветеранів різних війн. Довести, що навіть після важких травм і поранень можна продовжувати жити і перемагати.

Що таке “Ігри нескорених”?

Це не просто світові змагання, а престижний конкурс для військових, які захищали свої країни під час різних війн та військових операцій. У 2014 році їх заснував британський принц Гаррі. Сам військовий королівського війська, він хотів тим самим підтримати військових і показати світу справжніх героїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*