«Золота рибка»-2023: діти з інвалідністю змагалися у спортивній риболовлі під Києвом (ФОТО)

«Золота рибка»-2023: діти з інвалідністю змагалися у спортивній риболовлі під Києвом (ФОТО). золота рибка, змагання, смт. козин, спортивна риболовля, інвалідність

«Золота рибка»-2023: діти з інвалідністю змагалися у спортивній риболовлі під Києвом. золота рибка, змагання, смт. козин, спортивна риболовля, інвалідністьУчасники фестивалю. Фото: КМЦСС

Змагання загальною тривалістю 3 години проводились поплавковою вудкою з берега, повідомляє «Вечірній Київ».

6 липня 2023 року в смт. Козин, Обухівського району відбувся XIV Фестиваль спортивної рибної ловлі «Золота рибка» серед дітей та молоді з порушенням опорно-рухового апарату.

Цьогоріч фестиваль — традиційний захід для сімей, які виховують дітей різних нозологій, знов об’єднав 60 учасників, які є клієнтами центрів соціальних служб (ЦСС) м. Києва, а також «Центрів комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю». Привітати учасників змагань завітали почесні гості.

«Золота рибка»-2023: діти з інвалідністю змагалися у спортивній риболовлі під Києвом. золота рибка, змагання, смт. козин, спортивна риболовля, інвалідністьУчасники змагань. Фото: КМЦСС

Директорка Київського міського центру соціальних служб Ярослава Колобова висловила солідарність з львів’янами та зазначила: «Сьогодні від кожного вимагається життєстійкість та стресостійкість. Ми повинні стати прикладом для наснаження один для одного. А такі заходи, як фестиваль-один з засобів наснаження та ресурсу».

Головний державний інспектор Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у м. Києві та Київській області Станіслав Корольов також висловив свою підтримку учасникам заходу та побажав за доброю традицією: «Ну хвоста, ні луски».

Змагання загальною тривалістю 3 години проводились поплавковою вудкою з берега. Суддівство здійснювалося суддями згідно зі спортивними правилами. Учасників як і зазвичай підтримували батьки, соціальні працівники, волонтери.

У вільний час на усіх чекали творчі майстерні, фотозона, настільні ігри та елементи каністерапії; а після смачнючого обіду, коли йшов підрахунок результатів, відбулося захоплююче інтерактивне «Кріо шоу» від dyvo_nayka.

«Золота рибка»-2023: діти з інвалідністю змагалися у спортивній риболовлі під Києвом. золота рибка, змагання, смт. козин, спортивна риболовля, інвалідність«Золота рибка» для переможців. Фото: КМЦСС

Найцікавіше було наприкінці: оголошення переможців командних змагань, серед яких представники Печерського району з виловом 43 риби, загальною вагою 0,528 грам, а друге та трете відповідно місце посіли представники Дніпровського (48 рибин вагою 04,461 гр) та Подільського районів (25 рибин на 0,451 грам). Отже цьогоріч «брали кількістю».

Окрім цього суддівський комітет відзначив учасників, які здобули перемогу в особистих номінаціях, зокрема: «Перша риба» (Головатий Владислав, Дніпровський район), «Найбільша риба» (Шкура Євгенія, Подільський район, 0,128 грам), «Найменша риба» (Прохоренко Богдан, Шевченківський район (2 рибини по 0,004 грама).

Організаторами заходу виступили Київський міський центр соціальних служб спільно з Київським міським центром Родинний Дім за сприяння Служби у справах дітей та сім’ї КМДА.

«Щиро вдячні нашими партнерам, завдяки яким учасники заходу були допомогли створити приємні моменти для учасників та їх вболівальників, серед них: Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у м. Києві та Київській області, Печерська районна організація Товариства Червоного Хреста України м. Києва, Київський міський центр „Родинний дім“, ГО „Соціальна Синергія“ Дитяча точка „Спільно“, ТОВ „Ярмолинецький консервний завод“, TobiTreba.Catering», — зазначають в центрі.

Вже кілька років поспіль мережа Центрів соціальних служб м. Києва впроваджує систему заходів соціокультурної реабілітації, розвитку творчих здібностей дітей та молоді з інвалідністю. Традиційним стало проведення Фестивалю творчості «Повіримо у себе», майстер-класів та зустрічей.

Також у центрі наголосили, що фестиваль було організовано із дотриманням усіх вимог заходів безпеки, передбачених ЗУ від 12.05.2015 № 389-VІІІ «Про правовий режим воєнного стану», що діють у столиці України. Задоволені, втомлені, але щасливі учасники рибної ловлі поверталися додому.

Наталка Марків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*