Час збирати каміння

1 18 legislation 1. інвалідністю, інвалідів

З вересня 2012 року по травень 2013 року Харківська громадська організація незрячих юристів реалізовувала проект “Захист прав доступний кожному”, який був підтриманий Фондом сприяння демократії посольства США в Україні.

Проект було спрямовано на забезпечення рівного доступу особам з інвалідністю міста Харкова до судового захисту шляхом юридичного консультування та представлення інтересів клієнта в суді. А також обмін позитивним досвідом між практикуючими юристами та адвокатами через проведення навчальних заходів для поліпшення захищеності осіб з інвалідністю.

В результаті звернень до суду, вдалося захистити права конкретної людини з інвалідністю, та застосувавши норми Конвенції про права інвалідів забезпечити рівний доступ до інформації незрячим усієї України.

Так, рішенням суду було визнано незаконною відмову у наданні споживчого кредиту особі з інвалідністю, та такою, що є дискримінацією за ознакою інвалідності, та стягнуто з ПАТ Дельтабанк 1000 гривень моральної шкоди.

Рішенням апеляційного суду Львівської області Зобов’язано державне підприємство «Укрзалізниця» та державне підприємство «Головний інформаційно-обчислювальний центр державної адміністрації залізничного транспорту України» усунути недоліки на сайті Укрзалізниці, зокрема забезпечити можливість придбання пільгових квитків для інвалідів через сайт та оформити сайт придбання квитків на Укрзалізниці з урахуванням потреб інвалідів із вадами зору, а саме таким чином, щоб текстом було підписано статус місць (вільне чи зайняте), щоб програмне забезпечення для незрячого могло відображати дану інформацію вголос спеціальним звуковим синтезатором.

З повним текстом рішень можна ознайомитись за посиланнями:

http://reyestr.court.gov.ua/Review/32979996

http://reyestr.court.gov.ua/Review/34204864

Харківська громадська організація незрячих юристів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*