Поновлено права інвалідів

1 27 1 173994 2. інвалідів

Первомайською міжрайонною прокуратурою на виконання завдання прокуратури Миколаївської області упродовж 2013 року проведено перевірки додержання органами влади та місцевого самоврядування вимог Законів України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, “Про реабілітацію інвалідів в Україні”, “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію та інвалідам”.

Як зазначила старший прокурор Первомайської міжрайонної прокуратури Ірина Козлова, перевіркою Первомайської райдержадміністрації встановлено ряд порушень діючого законодавства. За результатами внесено подання голові Первомайської райдержадміністрації. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 1 посадову особу.

Крім того, ініційовано питання проведення медичного обстеження 15 ліжко-хворих підопічних стаціонарного відділення Територіального центру соціального обслуговування Первомайського району з метою оформлення інвалідності. Також вжито заходи щодо обстеження та збереження житла 2 інвалідів, які перебувають у стаціонарному відділенні.

На виконання завдання Первомайською міжрайонною прокуратурою також проведено перевірку в діяльності Територіального центру з надання соціальних послуг (соціального обслуговування) Первомайської міської ради щодо додержання вимог Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, “Про реабілітацію інвалідів в Україні”.

За результатами перевірки внесено подання директору вищевказаного закладу, до дисциплінарної відповідальності притягнуто одну посадову особу та поновлено права 13 інвалідів (у тому числі придбано м’який інвентар інвалідам на суму 2936,5 грн).

Крім того, Первомайською міжрайонною прокуратурою проведено перевірку додержання вимог законодавства України про соціальний захист інвалідів у діяльності Первомайського психоневрологічного будинку-інтернату. Поновлено права 26 осіб.

Також упродовж 2013 року було проведено перевірку в діяльності сільських рад Первомайського району, зокрема, Довгопристанської, Степківської та Грушівської. На виконання подань затверджено програми у сфері соціального захисту інвалідів та виділено кошти на фінансування заходів.

Перевірками встановлено, що, незважаючи на те, що на території сільських рад проживають інваліди, які потребують соціального захисту, сільськими радами не було розроблено та не затверджено жодної програми з питань соціального захисту інвалідів та відповідно не передбачено коштів на їх реалізацію. За результатами перевірок внесені подання вищевказаним сільським радам Первомайського району щодо якнайшвидшого усунення недоліків та поновлення відповідних прав соціально незахищеним верствам населення.

Прес-служба Первомайської міжрайонної прокуратури

Газета “ТВ Всесвіт”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*